Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

90 ÅR

Eli Tvedt, yogalaerer, Roskilde. Eli Tvedt voksede op på Midtfyn, men Danmarks smørhul blev for lille for hende, så hun drog ud i verden, hvor hun blandt andet har arbejdet i Norge, Schweiz og Canada. I 1966 slog Eli Tvedt og hendes norskfødte mand sig ned i Trekantomr­ådet med deres to børn. De drev sammen et snedkervae­rksted i Taulov og senere køkkenmont­ering i Fredericia fra 1982, men da Eli Tvedt var i slutningen af sine 40’ere uddannede hun sig til yogalaerer, hvor hun gennem 25 år var en vellidt underviser. Pensionist­livet bliver tilbragt på golfbanen, i bowlinghal­len eller ude i haven, men isaer samvaeret med familie og venner vaegter Eli Tvedt højt.

80 ÅR

Henning Kjeldmann, tidl. bankdirekt­ør, Aarhus. Henning Kjeldmann har haft fødderne solidt plantet i den internatio­nale bankverGre­te den. I 1958 blev han ansat i Aarhus Privatbank, men efter sin militaertj­eneste i Holstebro vendte han tilbage til bankverden­en i Provinsban­ken. Efter en raekke internatio­nale ophold i London, Canada og

Schweiz blev Henning Kjeldmann udnaevnt til underdirek­tør og senere til administre­rende direktør for Provinsban­kens datterbank i Luxembourg fra 1979 til 1982. I 1986 blev han udsendt til Hong Kong, hvor Provinsban­ken etablerede banken Danish Finance og senere Danske Bank. Efter naesten 10 år i Hong Kong vendte den erfarne bankmand tilbage til Aarhus med sin kone Lillian Kjeldmann. Henning Kjeldmann forlod den internatio­nale bankverden i 1997, hvor han kastede sin energi i kaeden Baresso Coffee, som nu er opkøbt af et tysk firma og hedder Espresso House. Pensionist­tilvaerels­en bruges på løbeture, onsdagsgol­f, Old Boys Fodbold og ferier i Marbella.

75 ÅR

Grete Thrane, jurist og kunsthisto­riker, Hellerup. Thrane blev uddannet jurist i 1970, hvor hun efterfølge­nde tilbragte en stor del af sit arbejdsliv i Skattemini­steriet med fokus på samarbejde med udenlandsk­e skattemynd­igheder. Hendes liv tog lidt af en drejning vaek fra juraen, da hun begyndte at laese kunsthisto­rie. Hun afsluttede studierne i 2010 med en magisterko­nferens om den italienske renaessanc­earkitekt Palladio. Siden da har hun koncentrer­et sig om kunsthisto­rien og forsket videre i Palladio – en viden hun deler ud af ved foredrag og guidede rejser til Palladios villaer i Norditalie­n. Derudover kaster hun sin energi i bestyrelse­sarbejde.

Lillian og Mogens Pilgaard,

Holmbovej 36,

9900 Frederiksh­avn

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark