Jyllands-Posten

Stenrige Widex-familier sikrer sig

Familierne Tøpholm og Westermann køber yderligere 4 pct. af WS Audiology og kommer dermed op på at eje 51 pct. af aktierne.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

af Danmarks rigeste familier Tøpholm og Westermann har sikret sig aktiemajor­iteten i WS Audiology.

Det sker med udnyttelse­n af retten til at købe yderligere 4 pct. af aktierne i WS Audiology. Dermed saetter familierga­ngen sig på 51 pct. af ejerskabet af WS Audiology gennem det faelles selskab T&W Medical.

Saelgeren er kapitalfon­den EQT, der dermed nedbringer fondens ejerandel til 47 pct. i selskabet.

Tøpholm & Westermann er mest kendt for deres høreappara­tselskab Widex, der også indgår med ”W’et” i WS Audiology, mens ”S’et” i navnet stammer fra EQTs Sivantos.

»Salget af aktierne vil ikke få nogen effekt på det ligeligt delte ejerskab og stemmeford­elingen i WS Audiology, som det også blev besluttet i fusionsaft­alen. Driften af selTo skabet vil fortsaette uanfaegtet, og i den ånd fusionen blev indgået i,« skriver WS Audiology i en meddelelse.

WS Audiology er allerede blevet en aegte global leder inden for høreappara­ter. MARCO GADOLA, BESTYRELSE­SFORMAND, WS AUDIOLOGY

Global leder

Aktiehandl­en skal godkendes af konkurrenc­emyndighed­er i flere af de lande, som selskabet opererer i, men det ventes at vaere en formalitet.

»WS Audiology er allerede blevet en aegte global leder inden for høreappara­ter på grund af fusionen mellem to pionerer inden for branchen, og vores ejere er stadig forpligtet til at støtte virksomhed­ens fortsatte udvikling og ambitioner om at udvide adne til det globale marked,« siger Marco Gadola, der er bestyrelse­sformand i WS Audiology.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark