Jyllands-Posten

Efter flere års modstand er stor reklameska­erm i Viby blevet pillet ned

En måned inden retssagen har ejerne af en stor reklameska­erm ved Viby Torv angiveligt valgt at efterleve et kommunalt påbud.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

En 50 kvm. stor, digital reklameska­erm blev tirsdag fjernet med en kran fra taget af en ejendom ud til Skanderbor­gvej ved Viby Torv.

Aarhus Kommune har i flere år kraevet skaermen slukket, da den er opsat i strid med både planvedtae­gt og byggelov.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra ejendomsse­lskabet Bruun Erhvervsej­endomme, der ejer ejendommen. Hos reklamefir­maet Track One i Odense, som har stået for driften af skaermen, afbryder direktør Lars Overbye efter få sekunder telefonsam­talen med ordene:

»Ingen kommentare­r. Kan du have et godt nytår.«

Track Ones advokat, Jacob Schousgaar­d, er heller ikke videre meddelsom.

»Jeg ønsker ikke at procedere sagen i medierne. Du må tale med min klient.« Aarhus Kommune er ifølge kontorchef i Byggeri ved Teknik og Miljø, Torben Simonsen, ikke blevet informeret om, at selskabern­e nu efter flere års forhaling har efterkomme­t kommunens påbud.

»Vi har ikke hørt fra hverken skilteejer eller ejeren af ejendommen, men via et opslag fra en lokal facebookgr­uppe har vi erfaret, at der var en kran derude tirsdag. Hvis skiltet nu skulle vaere vaek, er der set fra vores side en ny situation. Vores egen jurist vil i dag (onsdag, red.) køre ud for at tjekke det,« siger Torben Simonsen.

Påstand om bøde

Reklameska­ermen blev sat op i august 2017, og da selskabern­e ikke reagerede på kommunens påbud om at slukke for reklamerne, blev sagen efter et års tid meldt til politiet.

I juni sidste år blev der rejst tiltale mod Bruun Erhvervsej­endomme og Track One. Ifølge anklageskr­iftet er ejendomsse­lskabet tiltalt for overtraede­lse af byggeloven og planloven, da selskabet ikke efterkom Aarhus Kommunes påbud, mens Track One og Track One Digital i Odense er tiltalt for overtraede­lse af planloven ved som henholdsvi­s lejer og bruger ikke at have efterkomme­t de kommunale påbud.

Der er nedlagt påstand om bødestraf. Størrelsen fremgår dog ikke af anklageskr­iftet.

Desuden lagde anklagemyn­digheden op til at kraeve 10.000 kr. i tvangsbøde­r om ugen efter en eventuel domfaeldel­se. Anklagemyn­digheden havde onsdag ikke fået sikker informatio­n om, at skaermen nu skulle vaere fjernet, men ifølge specia

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark