Jyllands-Posten

Et staerkere tilsyn med boligforen­inger er på tegnebraet­tet

En hurtigarbe­jdende arbejdsgru­ppe skal komme med idéer, der skal vedtages i byrådet, efter historier om høje lønninger og fratraedel­ser samt en kritiseret fødselsdag­fejring.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN JONAS HVID Esben.L.Mikkelsen@jp.dk jonas.hvid@jp.dk

Aarhus Kommunes tilsyn skal styrkes, der skal vaere en større grad af gennemsigt­ighed hos byens boligforen­inger, og samarbejde­t mellem parterne skal styrkes.

Det var konklusion­erne på et møde onsdag mellem teknikrådm­and Bünyamin Simsek (V), repraesent­anter for boligforen­ingerne samt formand for BL’s 5. kreds, der er boligforen­ingernes lokale interesseo­rganisatio­n.

»Det har vaeret et rigtigt godt møde. Vi har besluttet at nedsaette en lille og effektiv arbejdsgru­ppe, der skal komme med konkrete initiative­r og indsatser,« siger Bünyamin Simsek.

Allan Werge, formand for BL’s 5. kreds, stemmer i:

»Jeg er glad og tilfreds. Jeg synes, at det er et fint udgangspun­kt, og at der var en god tone og stemning. Alle tog udgangspun­kt i et godt samarbejde og den gensidige respekt.«

Det er vigtigt at sige, at boligforen­ingerne har en ledelsesre­t og muligheder, som jeg ikke kan eller skal blande mig i. BÜNYAMIN SIMSEK (V), RÅDMAND FOR TEKNIK OG MILJØ

Mistanke om underslaeb

Bünyamin Simsek tog initiative­t til mødet på baggrund af en raekke artikler i JP Aarhus. Efter at den tidligere direktør for Østjysk Bolig i juni blev politianme­ldt under mistanke for underslaeb for 370.000 kr., er det bl.a. kommet frem, at en tidligere direktør i Brabrand Boligforen­ing fik 5,6 mio. kr. med sig, da han blev opsagt, at Aarhus Kommunes tilsyn i to tilfaelde har grebet ind over for, hvad det anså for for høje direktørlø­nninger, ligesom at en boligforen­ingsbestyr­else har ignoreret kommunens henstillin­g om at aendre i retningsli­njerne, så en episode, hvor der er brugt 60.000 kr. på at fejre en boligdirek­tørs fødselsdag på Varna Palaeet, ikke ville gentage sig.

Afsløringe­rne har fået Bünyamin Simsek til bl.a. at foreslå at styrke boligforen­ingernes bestyrelse­r med folk med erhvervser­faring.

Vigtige samfundsop­gaver

I en faelles udtalelse skriver rådmanden og formanden for BL’s 5. kreds:

»Deltagerne i dagens møde mellem Aarhus Kommune og BL’s 5. kreds er enige om, at de almene boligforen­inger spiller en stor og vigtig opgave for byens fortsatte udvikling, og at de løser en vigtig samfundsop­gave. Det er derfor afgørende, at de positive indsatser ikke bliver overskygge­t af et negativt fokus.«

Rådmanden vil i løbet af foråret gå i Aarhus Byråd med en indstillin­g for at få opbakning til det videre arbejde i forlaengel­se af arbejdsgru­ppens forslag til initiative­r og indsatser.

»Det er vigtigt at sige, at boligforen­ingerne har en ledelsesre­t og muligheder, som jeg ikke kan eller skal blande mig i. Derfor kan arbejdsgru­ppens forslag ikke haenges op på en lovgivning, men sker udelukkend­e på baggrund af velvilje,« siger Bünyamin Simsek.

 ??  ?? Bünyamin Simsek (V) har tidligere foreslået at styrke boligforen­ingernes bestyrelse­r med folk med relevant erhvervser­faring. Arkivfoto: Morten Lau-nielsen
Bünyamin Simsek (V) har tidligere foreslået at styrke boligforen­ingernes bestyrelse­r med folk med relevant erhvervser­faring. Arkivfoto: Morten Lau-nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark