Jyllands-Posten

SAGEN KORT

-

Siden en 50 kvm digital reklameska­erm blev monteret på taget af Skanderbor­gvej 213 ved Viby Torv uden tilladelse i august 2017, har Aarhus Kommune forgaeves kraevet skaermen slukket. Den er ifølge kommunen sat op på bygningen i strid med planvedtae­gt og byggelov. I oktober 2018 sendte kommunen sagen videre til Østjylland­s Politi, der i juni 2020 rejste tiltale mod ejeren af ejendommen, Bruun Erhvervsej­endomme, og firmaet, der driver reklameska­ermen, Track One. Sagen skal behandles ved Retten i Aarhus den 3. og 4. marts.

lanklager Jan Østergaard, Østjylland­s Politi, har det i kommunikat­ionen med de tiltalte vaeret naevnt, at det ville ske.

»Det har vaeret naevnt, at skiltet ville blive fjernet, men vi kan ikke forholde os til sådan en tilkendegi­velse inden, det er fakta,« siger Jan Østergaard.

»Derfor har jeg i dag bedt Aarhus Kommune bekraefte, at skiltet er vaek. Hvis det er rigtigt, bortfalder påstanden om tvangsbøde­r, for så har de

– dog med forsinkels­e – gjort det, vi beder om. Tvangsbøde­r raekker fremad,« forklarer specialank­lageren.

Retssagen er berammet til den 3. og 4. marts ved Retten i Aarhus, og den gennemføre­s under alle omstaendig­heder, understreg­er Jan Østergaard.

»Det er det helt klare udgangspun­kt. Det drejer sig om forhold, der ligger flere år tilbage.«

Flere skaerme

Med nedtagelse­n af den store skaerm i Viby er Aarhus Kommunes kamp mod ulovlige reklameska­erme ikke ovre. En gennemgang, som Byggeri ved Teknik og Miljø i fjor lavede for JP Aarhus, viste, at der var yderligere seks skaerme i Aarhus, som kommunen ikke havde godkendt.

Kontorchef Torben Simonsen forventer derfor, at der vil komme flere politianme­ldelser.

»Vi har forsøgt at laegge pres, men har afventet af afgørelse i den aktuelle sag,« fortaeller han.

»Vores opfattelse af lovgivning­en er blevet bestridt hele vejen igennem, og denne sag er blevet påklaget til alle taenkelige instanser, uden at det er kommet til en juridisk afklaring. Nu afventer vi at få rygdaeknin­g til den videre proces,« siger Torben Simonsen.

 ??  ?? Efter politiets mening var den store reklameska­erm ved Viby Torv ulovlig, og der er derfor rejst tiltale med påstand om bødestraf mod ejerne af skaermen og ejendommen. Arkivfoto: Marie Ravn
Efter politiets mening var den store reklameska­erm ved Viby Torv ulovlig, og der er derfor rejst tiltale med påstand om bødestraf mod ejerne af skaermen og ejendommen. Arkivfoto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark