Jyllands-Posten

Hun udråbte en forkert Oscarvinde­r i stort kiks

Faye Dunaway har medvirket i en lang raekke film, men huskes også for et historisk kiks, da hun udråbte en forkert Oscar-vinder i 2017.

-

»Og prisen for bedste film går til ...«, og så stoppede skuespille­r og instruktør Warren Beatty sig selv. Der var noget, der ikke passede.

Men skuespille­r Faye Dunaway skyndte let på sin meduddeler og endte så til sidst med selv at udråbe vinderen af prisen ”Bedste Film” ved Oscar-uddelingen i 2017.

»La La Land,« sagde Dunaway.

Der var bare ét problem. ”La La Land” havde slet ikke vundet prisen, men en fejl med kortene gjorde, at det var den film, der stod på kortet.

Dermed blev Faye Dunaway centrum for et historisk kiks ved et Oscar-show.

Hele filmholdet bag ”La La Land” nåede at stå på scenen, og takketaler­ne var i gang, før fejlen blev rettet, og den retmaessig­e vinder, ”Moonlight”, fik overrakt prisen.

Dunaway og Beatty kunne dog tage revanche i 2018, da de igen fik lov at uddele prisen for bedste film ved Oscar-showet. Denne gang til den retmaessig­e vinder i første forsøg.

Faye Dunaway har selv vundet en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i 1977 for sin rolle i den satiriske komedie ”Network”.

Fart på livet

Hun gjorde sig første gang bemaerket i rollen som en anarkistis­k gangsterpi­ge i Arthur Penns film ”Bonnie and Clyde” fra 1967.

Herefter fulgte en lang raekke roller. Flere gange blev hun nomineret til blandt andet Oscar-priser.

Der har mange af årene vaeret fuld fart på Dunaways karriere, men også privat. Hun har haft flere kaerlighed­sforhold, aegteskabe­r og forlovelse­r.

Hun er ikke laengere gift, men har vaeret det to gange. Først med sangeren Peter Wolf i fem år. Senere med den britiske fotograf Terry

O’Neill, med hvem hun har sønnen Liam.

Faye Dunaways mest kendte kaerlighed­sforhold var dog ikke med en af de maend, hun var gift med.

Det var med den italienske skuespille­r Marcello Mastroiann­i, som hun mødte under indspilnin­gen til en film. De to havde i flere år et forhold og boede endda sammen, selv om Mastroiann­i stadig var gift.

 ??  ?? Faye Dunaway blev i 1977 haedret med en Oscar for sin hovedrolle i den satiriske komedie ”Network”. Arkivfoto: Angela Weiss
Faye Dunaway blev i 1977 haedret med en Oscar for sin hovedrolle i den satiriske komedie ”Network”. Arkivfoto: Angela Weiss

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark