Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Niels-Erik Nielsen, fhv. borgmester (S), Hammel. Niels-Erik Nielsen har viet et langt arbejdsliv til kommunalpo­litik. Han er uddannet karetmager og blev siden ansat som pedel på Søndervang­sskolen – en tid, han beskriver som sin bedste arbejdstid. I 1985 blev Niels-Erik Nielsen valgt til Hammel Byråd. Herfra strakte den politiske karriere sig over naesten 30 år. Fra 1990 til 2002 var han borgmester i den hedengange­n Hammel Kommune. Efter borgmester­kaeden blev videregive­t, blev Niels-Erik Nielsen valgt ind i Aarhus Amtsråd, og senere blev han også medlem af Favrskov Byråd. Pensionist­tilvaerels­en bliver brugt på at pusle om veteranbil­en, madlavning og familien.

70 ÅR

Thomas Rørsig Thomsen, informatio­nschef, cand. mag, Kgs. Lyngby. Thomas Rørsig Thomsen blev født i Hjørring, men er opvokset i Aalborg. Her blev han klassisk sproglig student fra Nørresundb­y Gymnasium i 1970. Siden laeste han dansk og idraet på Aarhus og Københavns Universite­t. Thomas Rørsig Thomsen

blev i 1978 adjunkt på Søborg Gymnasium og

HF. Da gymnasiet lukkede, tog Thomas Rørsig Thomsen springet over i kommunikat­ionsverden­en, hvor han har bestredet stillinger som pressechef ved Vejdirekto­ratet, informatio­nschef ved Kanal 2 og Falck og siden hos Dansk Tipstjenes­te/Danske Spil.

50 ÅR

Jesper Olsen, formand for 3F Frederiksv­aerk-Frederikss­und, Frederikss­und. Jesper Olsen er født og opvokset i Ølstykke. Han har haft en alsidig karriere som blandt andet sergent i Søvaernet og postarbejd­er. I Søvaernet var Jesper Olsen talsmand, og i postvaesne­t var han tillidsrep­raesentant for kollegaern­e. I 2003 trådte han ind i fagforenin­gsarbejdet som formand for SiD Frederikss­und og efter fusionen til 3F som organisati­onssekreta­er, senere naestforma­nd og fra 2017 formand for 3F Frederiksv­aerk-Frederikss­und. Uddannelse­s- og arbejdsmar­kedspoliti­k står Jesper Olsens hjerte naert, men når han ikke bruger tid på fagforenin­gsarbejdet, går fritiden med trekking og bjergbesti­gning såvel som Frederikss­und Vikingespi­l.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark