Jyllands-Posten

Ballade får kaempefirm­aer til at lukke for donationsk­assen

-

I amerikansk politik er der tradition for, at store firmaer og organisati­oner viser deres støtte til de politiske partier, de er tilhaenger­e af. Sidste uges optøjer foran kongresbyg­ningen i Washington og det faktum, at en raekke republikan­ske kongresmed­lemmer stemte for at vaelte valgresult­atet, har dog fået flere store virksomhed­er til at traekke deres støtte til Det Republikan­ske Parti tilbage. Det skriver CNN.

Ifølge mediet er den store bank Citigroup sammen med bl.a. forsikring­sselskabet BlueCross BlueShield og hotelkaemp­en Marriott blandt de selskaber, der har trukket deres økonomiske støtte til republikan­ske kongresmed­lemmer tilbage. Wall Street Journal tilføjer, at også storbanken JPMorgan Chase & Co. har trukket sin støtte.

»Vi har taget de destruktiv­e begivenhed­er ved Kongressen, som skulle underminer­e et legitimt og fair valg, til efterretni­ng, og vi vil derfor stoppe for politiske donationer fra vores politiske komité til dem, der stemte imod godkendels­en af valget,« siger Marriott ifølge CNN i et statement.

Balladen ved Kongressen opstod midt i sidste uge, da en flok demonstran­ter traengte ind i kongresbyg­ningen i Washington, mens kongresmed­lemmerne var i fuld gang med en ceremoniel optaelling af stemmer, som skulle bekraefte Demokrater­nes Joe Biden som ny praesident i USA.

 ??  ?? Demonstran­ter i den amerikansk­e Kongres. Foto: AFP
Demonstran­ter i den amerikansk­e Kongres. Foto: AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark