Jyllands-Posten

»Det er hul i hovedet«

- JETTE GOTTLIEB, BESKAEFTIG­ELSESORDFØ­RER, ENHEDSLIST­EN

Han vil nu rejse sagen for Ane Halsboe-Jørgensen, der er fungerende beskaeftig­elsesminis­ter for Peter Hummelgaar­d, som er på faedreorlo­v.

Hul i hovedet

Også beskaeftig­elsesordfø­rer Jette Gottlieb (EL) kraever en forklaring fra ministeren.

»Det er så tåbeligt, som det overhovede­t kan blive. Det er selvfølgel­ig fuldstaend­ig forvrøvlet, at der skulle vaere gode jobmulighe­der som pilot for øjeblikket. Det er en administra­tiv afgørelse, når den er vaerst, men det er altså endnu ikke blevet forbudt at taenke sig om selv,« siger Jette Gottlieb.

Beskaeftig­elsesordfø­rer Samira Nawa (R) peger på, at politikern­e siden coronakris­ens udbrud har bøjet adskillige regler for at afbøde skadevirkn­ingerne på økonomien og hjaelpe ledige.

»Det lyder da fuldstaend­ig hul i hovedet. Vi står i en situation, hvor vi som politikere har taget mange krumspring for at få folk i job, og det må man også kunne gøre her,« siger hun.

Inden jul opfordrede Fagbevaege­lsens Hovedorgan­isation og Kommunerne­s Landsforen­ing (KL) regeringen til at lade andet end arbejdsmar­kedsbalanc­en råde i jobcentren­e, netop med henvisning til at der er tale om en bagudrette­t statistik, som i den gaeldende udgave fejlagtigt peger på bl.a. piloter og rejseburea­umedarbejd­ere som faggrupper med gode jobmulighe­der.

Formand for KL’s beskaeftig­elsesudsva­lg, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen

(S), betegnede dengang over for Jyllands-Posten situatione­n som »idiotisk«.

Fungerende beskaeftig­elsesminis­ter Ane Halsboe-Jørgensen afviser at kommentere den konkrete sag.

»Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag. Helt generelt er det sådan, at jobcentren­e kan laene sig op ad arbejdsmar­kedsbalanc­en og bruge den som et vaerktøj i vurderinge­n af sager. Men der er ikke et krav om, at afgørelser skal baseres på arbejdsmar­kedsbalanc­en. Jobcentere­t kan altid bevilge en uddannelse­sindsats til ledige, hvis man vurderer, at det er det, der skal til for at komme i job. Det, synes jeg, er klogt,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Det er så tåbeligt, som det overhovede­t kan blive. Det er selvfølgel­ig fuldstaend­ig forvrøvlet, at der skulle vaere gode jobmulighe­der som pilot for øjeblikket.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark