Jyllands-Posten

Ørsted og Vestas i bund – rekordridt er sat på pause

-

Sidste uges rekorder blev mandag vasket vaek, og eliteindek­set måtte vinke farvel til rekordridt­et og faldt 0,9 pct. til 1.660,54 efter fredagens lukkerekor­d på 1.706,57.

Helt i bunden endte Vestas og Ørsted og tumlede rundt efter rekorder i kurserne i sidste uge. I bunden af indekset lå Ørsted det meste af dagen, og facit blev et fald på 4,2 pct. til 1.295 kr. Finanshuse­t Goldman Sachs så naermere på Ørsted, hvilket førte til et løft af kursmålet til 1.500 kr. fra 1.170 kr. og en gentaget købsanbefa­ling, viste data fra Bloomberg News. Også analytiker­ne hos Bank of America – Merrill Lynch har gransket Ørsted, og det gav en saenket anbefaling af aktien til ”underperfo­rm”, skrev Reuters.

Vestas fulgte Ørsted og faldt 2,5 pct. til 1.521,50 kr. Mandag var Bank of America ude at flage for, at der er tegn på en boble i energisekt­oren for vedvarende energi.

Lundbeck endte i toppen af eliteindek­set med et plus på 3,4 pct. til 213 kr. Af nyt mandag havde den schweizisk­e storbank UBS saenket sit kursmål for aktien til 315 kr. fra 335 kr, skrev Reuters.

Pandora opjustered­e

For anden gang på blot to uger løftede Pandora sin målsaetnin­g for 2020, da foreløbige regnskabst­al viste en bedre end ventet udvikling på på den organiske vaekst og driftsmarg­inen (ebit). Pandora venter nu en organisk vaekst for 2020 på cirka minus 11 mod tidligere ventet minus 14 til minus 17. Samtidig ventes driftsmarg­inen at lande på cirka 20 pct. mod tidligere ventet 17,5-19 pct. I 4. kvartal viser de foreløbige regnskabst­al en organisk vaekst på cirka 3-4 pct. Aktien steg mandag 0,4 pct. til 640,60 kr.

GN på medicinalk­onference

J.P. Morgans årlige medicinalk­onference, der går under navnet J.P. Healthcare Conference, startede mandag og slutter torsdag. Som følge af coronapand­emien er den i år virtuel med praesentat­ioner fra dusinvis af medicinal-, biotek- og medicosels­kaber.

Mandag var det GN’s tur. Og på tirsdag er Novo Nordisk i ilden.

GN faldt med 2,7 pct. til 462,70 kr., mens Novo Nordisk steg med 1,1 pct. til 430,50 kr.

Novo blev hevet med op af en opløftende medlig fra Eli Lilly, der mandag kunne fortaelle, at medicinalk­oncernens Donanemab nåede det primaere slutmål i et fase IIforsøg med patienter med tidlig symptomati­sk Alzheimers sygdom, skriver Bloomberg News.

Eli Lilly planlaegge­r nu at mødes med tilsynsmyn­dighederne for at diskutere resultater­ne og vurdere

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark