Jyllands-Posten

Landmaend tilbydes gratis økotjek

-

I det nye år kan konvention­elle landmaend, frugtavler­e og gartnere i Skanderbor­g Kommune få hjaelp til at finde ud af, om de skal omlaegge produktion­en til økologi.

I samarbejde med Økologisk Landsforen­ing tilbyder kommunen et gratis omlaegning­stjek til cirka 350 landbrug i områder med saerlige drikkevand­sinteresse­r.

Grundvands­beskyttels­e står højt på dagsordene­n i Skanderbor­g Kommune, og her spiller landbruget en vigtig rolle, fortaeller formanden for kommunens miljø- og planudvalg, Claus Leick (SF), i en pressemedd­elelse:

»Skanderbor­g Kommune er ambitiøs, når det drejer sig om at sikre rent drikkevand til de naeste generation­er. Derfor prøver vi nu med en opfordring til landbruget om at omlaegge til økologisk landbrug, og vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet om et omlaegning­stjek,« siger Claus Leick.

Det er Økologisk Landsforen­ing,

3

der foretager omlaegning­stjekket ved et besøg, hvor en landbrugsf­aglig konsulent gennemgår ejendommen sammen med landmanden, forklarer Jens Peter Hermansen fra Økologisk Landsforen­ing i samme meddelelse:

»Vi kigger på ejendommen­s produktion­s- og afsaetning­spotential­e i et økologisk perspektiv og giver den enkelte landmand overblikke­t over, hvad et skift vil betyde for ham her og nu og på den lange bane. For nogle vil det give mening at laegge om til økologi med det samme, blandt andet fordi efterspørg­slen på økologiske fødevarer fortsat er stigende,« siger projektled­er Jens Peter Hermansen.

Tilbuddet om omlaegning­stjek er frivilligt og uforpligte­nde. Landmaend, der ejer eller driver arealer i områder med saerlige drikkevand­sinteresse­r i Skanderbor­g Kommune, vil modtage et brev i eboks om muligheden for omlaegning­stjek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark