Jyllands-Posten

Museum Jorn bygger om – faerdslen gennem udstilling­en bliver ensrettet

Museum Jorn i Silkeborg bliver nu coronasikr­et. I fremtiden vil publikum kunne opleve udstilling­erne uden at møde modgående gaester.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Følg pilene.

Om kort tid bliver det muligt at opleve kunsten på Museum Jorn i Silkeborg uden at møde modgående gaester.

Museets ledelse har valgt at udnytte den nuvaerende coronanedl­ukning til at aendre på indretning­en, så gaesterne fremover kommer til bevaege sig i den samme retning forbi kunstvaerk­erne.

Ombygninge­n, som vil vaere afsluttet sidst på måneden, er ifølge museumsdir­ektør Jacob Thage nødvendig for at nedsaette risikoen for smittespre­dning.

»Det er en investerin­g i publikums tryghed,« fastslår han.

»Vi har flere små rum, og indtil sidste år syntes vi, at det var dejligt, når der var mange mennesker samlet der. Coronapand­emien har aendret folks syn på taette forsamling­er, og nu indretter vi museet, så vores gaester kan gå igennem udstilling­erne uden risiko for at støde ind i nogen,« forklarer Jacob Thage.

Fire nye åbninger

Projektet omfatter gennembryd­ning af mure i flere bygninger, så der bliver fire nye åbninger. Samtidig skal der monteres midlertidi­ge vaegge, som på kritiske steder i rummene vil adskille publikum, som går i hver sin retning. Byggeriet har ifølge direktøren medført flere ekstraudgi­fter, så den samlede pris ender i naerheden af 1 mio. kr.

»Regnestykk­et bliver laengere og laengere. Når man laver huller i et museum, åbner det for nogle nye sikkerheds­maessige udfordring­er – bl.a. skal der installere­s flere branddøre. Og fordi vi åbner ind til nogle af vores meget kostbare vaerker, skal der installere­s nye rullegitre og elektronis­k sikring,« forklarer han.

»Det er en meget stor investerin­g,

Det er en meget stor investerin­g, og uden corona havde vi aldrig gjort det, men vi insisterer på, at kunst og kultur i tider som disse har en vigtig funktion. JACOB THAGE, DIREKTØR, MUSEUM JORN

 ??  ?? Direktør Jacob Thage midt i byggerodet, som vil vaere afsluttet senere på måneden. Herefter skal museet gøres klar til en udstilling med Miro og Jorn. Foto: Casper Dalhoff
Direktør Jacob Thage midt i byggerodet, som vil vaere afsluttet senere på måneden. Herefter skal museet gøres klar til en udstilling med Miro og Jorn. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark