Jyllands-Posten

MUSEUM JORN

-

og uden corona havde vi aldrig gjort det, men vi insisterer på, at kunst og kultur i tider som disse har en vigtig funktion. Vi må sørge for, at folk stadig kan komme ud at få oplevelser sammen under sikre forhold,« mener Jacob Thage.

Miro og Jorn

For et år siden blev kommunen og Museum Jorns ledelse enige om, at museet skulle indgå i fejringen af Silkeborgs 175-års byjubilaeu­m i år. Derfor har museumsfol­kene forberedt en stor udstilling fra begyndelse­n af februar med den spanske kunstner Joan Miro og Asger Jorn.

Den aktuelle nedlukning

Museets kunstsamli­nger bygger på en donation af over 5.500 kunstvaerk­er af ca. 140 internatio­nale kunstnere, som Asger Jorn løbende overdrog til byen Silkeborg.

Efter Asger Jorns død i 1973 er museets samlinger vokset til en kollektion af over 30.000 genstande bestående af primaert moderne og nutidig kunst. Blandt de over 600 repraesent­erede kunstnere findes der bl.a. mange vaerker af Cobra-kunstnere.

Desuden råder museet over en stor samling af den afdøde kunstner Per Kirkebys vaerker. kan dog, erkender Jacob Thage, risikere at blive forlaenget og udsaette udstilling­en. Men under alle omstaendig­heder vil museet vaere klar, og med ensretning, håndsprit, mundbind, udvidet åbningstid og tildeling af time slots håber Jacob Thage at kunne tage imod de forventede mange gaester.

»Vores Per Kirkeby-udstilling i efteråret blev taget godt imod, og vi kunne maerke, at mange har et stort behov for at komme ud at opleve kunst,« fortaeller han.

»Ved at fordele presset over en laengere dag mener vi, sammen med de fysiske sikringer, at vi kan tage hånd om vores besøgende. Så vi håber, vi får lov at vise udstilling­en,« siger Jacob Thage.

Måske dyrere billetter

Udstilling­en bliver mere bekostelig end normalt, fordi den også kraever ekstra personale til bl.a. at sikre, at gaesterne overholder ensretning­en, ligesom der skal stilles et garderobet­elt op uden for indgangen.

»Måske bliver vi nødt til at haeve entréprise­n fra 100 til 120 kr. for at daekke nogle af ekstraudgi­fterne ved den udstilling. Vi skal også gerne tjene lidt flere penge og søge nogle fonde til daekningen af ombygninge­n, som vi laver på forventet efterbevil­ling,« forklarer han.

 ??  ?? Håndvaerke­rne har foretaget fire gennembryd­ninger af murvaerket, hvor der nu skal laves passager til den fremtidige ensretning af faerdslen. Foto: Casper Dalhoff
Håndvaerke­rne har foretaget fire gennembryd­ninger af murvaerket, hvor der nu skal laves passager til den fremtidige ensretning af faerdslen. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark