Jyllands-Posten

En nedlagt skole lokkede Jesper Søvndal og familien til Rørt Elle

Det var drømmehuse­t, der trak Jesper Søvndal og kaeresten til Odder. Den tidligere bagedystde­ltager saetter bl.a. pris på, at Østjylland byder på både lokale og internatio­nale madoplevel­ser.

- METTE MARIE BIRCH BREUNING jpaarhus@jp.dk

På en nedlagt skole i Rørt Elle, som ligger lige uden for Odder, har Jesper Søvndal og kaeresten, Johanne Mygind, slået sig ned. Den 32-årige tidligere deltager i ”Den store bagedyst” har ikke noget naert forhold til området, men det var kaerlighed ved første blik, da parret så skolen for første gang.

Så nu bor de der og har gjort det i halvandet år, og de har fuld gang i renovering­en og istandsaet­telsen. Og hvad er det så, området kan, og mangler Østjylland noget? Det har JP Aarhus talt med Jesper Søvndal om.

Lokal og internatio­nal mad

Hvilket sted ville du først vise til en udenlandsk gaest i Østjylland?

»Så skulle vi ned på Fru Møllers (Fru Møllers Mølleri, red.), som naermest er vores nabo. Det er både en gårdbutik, slagter, restaurant og et ismejeri. Der ville vi tage hen for at spise og tale om mad. Vi er tit dernede bare for at sige hej, kigge på køerne, klappe en hund eller få en is. Der kan jeg virkelig godt lide at komme.«

Hvilket sted holder du mest af at komme – udover dit hjem?

»Jeg kommer allermest på Fru Møllers, men jeg kan også rigtig godt lide at tage på Street Food i Aarhus. Der kan jeg spise hele verden. Kontrasten i at kunne vaere lokal nede på Fru Møllers og så køre 25 minutter og spise mad, der smager fuldstaend­ig, som hvis det var købt på gaden i Vietnam, er mega fed. Isaer nu, hvor man kan komme til at hungre lidt efter smagen og duften af at rejse.«

Hvad er det bedste ved det område, I bor i?

»At der er meget natur. Vi bor mellem markerne og har udsigt ud over marker og skov. Der er meget råvildt og mange naturoplev­elser, men samtidig er vi taet på byen. Det tager ikke ret lang tid at køre til hverken Odder eller Aarhus, og det tager tre minutter at køre til stranden. Det er enormt fedt.«

Hvad kunne vaere et varetegn for Østjylland?

»Jeg ved ikke, om råvarer kan vaere et varetegn, men jeg synes, at der bliver dyrket meget her i området. Der er folk, der samler tang på Djursland, og der er frugtplant­ager,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark