Jyllands-Posten

Badmintons­tjerner overvåges dag og nat til turneringe­r i Bangkok

Denmark Openvinder­en Anders Antonsen og de andre danske badmintons­tjerner har oplevet kolossalt strikse coronarest­riktioner i Thailand.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

Den danske badmintone­lite får inden laenge lov til igen at duellere på internatio­nalt topplan i Thailand, når de udskudte Super 1000-turneringe­r fra 2020-kalenderen og den prestigefy­ldte saesonfina­le løber af stablen i Bangkok fra den 12. januar til og med den 31. januar.

Men ikke alt er dog, som det plejer. Det har den aarhusians­ke badmintonk­omet Anders Antonsen og hans 22 skrappe kollegaer – heriblandt Viktor Axelsen, Rasmus Gemke og Mia Blichfeldt – også måttet sande.

Optakten til de kommende strabadser, som i øvrigt har vaeret usaedvanli­gt lang, har nemlig vaeret praeget af nogle ret ekstreme coronarest­riktioner, der bl.a. har indbefatte­t flere dages karantaene på hotelvaere­lserne efterfulgt af streng videooverv­ågning af samtlige badmintons­pillere dagen lang – endda også når mørket er faldet på.

Søndag kunne TV 2 Sporten vise opsigtsvae­kkende billeder, der viste, hvordan en raekke skikkelser i militaerun­iformer fra den thailandsk­e regering havde blikket stift rettet mod et par store monitors. Tv-skaerme, som viste spillernes gøren og laden på det naerliggen­de hotel. Fra en slags kommandoce­ntral ikke så langt derfra.

Overvågnin­g på gangen

Det kontrovers­ielle setup, som er ivaerksat af de thailandsk­e myndighede­r, er et forsøg på at sikre, at coronaviru­s ikke spreder sig og i vaerste fald saetter en stopper for de storstiled­e turneringe­r.

Ifølge den 23-årige Antonsen har de seneste dages optakt med regelmaess­ige test, kameraer på gangene og måltider leveret direkte til døren samt spartansk »hotelgulvs­traening« vaeret en ret speciel omgang.

»Vi lagde ud med tre dages karantaene på hotelvaere­lset, da vi ankom. Derefter har det eneste tidspunkt, hvor vi reelt har haft tilladelse til at gå ud, vaeret, når vi skulle traene. Så har vi kørt i bus over til hallen og direkte tilbage. Ellers sidder vi egentlig bare på hotelvaere­lset hele tiden. Det har selvfølgel­ig vaeret både specielt og meget anderledes,« siger Anders Antonsen.

»Og ja, det er da også rimelig specielt, at de kigger med, når man en sjaelden gang vover sig ud på gangen,« tilføjer badmintons­pilleren, der en enkelt gang oplevede en sirenelign­ende larm og en kommandere­nde stemme over højtaleran­laegget på gangen, der mindede om, at alle vaerelsesd­øre gerne skulle forblive lukkede.

»De sikrer sig vel bare, at alle overholder de regler, som der nu engang er sat i vaerk, for at de her turneringe­r kan løbe af stablen. Så det er egentlig bare at gøre de ting, man nu engang bliver bedt om. Svaerere er det heller ikke,« siger Antonsen, der ligesom sine landsmaend kun må forlade hotellet, når det enten gaelder traening, kamp eller et smut til fysioterap­euten.

Mentalt hårdt

Der plejer som regel at vaere tid til et afbraek; en gåtur, lidt shopping eller en kop kaffe ude i byen – sådan for at få tankerne lidt vaek og dermed undgå det vaerste vaerelsesk­uller i løbet af en lang turnering.

Men de privilegie­r er denne gang et klokkeklar­t no go. Og det kan blive en mental udfordring.

»Det er uvant for alle, at vi allerede har vaeret herude i så lang tid. Vi har naermest vaeret herude i 11 dage nu. Det er markant anderledes, og det kommer nok til at blive mentalt hårdt på et tidspunkt. Man ender jo nok med at blive lidt rastløs, når man har vaeret lukket inde i så lang tid. Det kommer da til at blive en mental udfordring for os alle,« siger Anders Antonsen, der måtte få de første tre dages isolation til at gå med opfindsom cirkeltrae­ning på vaerelset.

»Samtidig har der konstant vaeret en masse informatio­ner og restriktio­ner, man har skullet vaere obs på. Det er naermest ét stort puslespil at hitte ud af, hvordan man lige skal gebaerde sig. Det kan man godt blive lidt traet i hovedet af. Det er meget anderledes at skulle have fokus på netop de ting. Det er traels, men nødvendigt. Nu går det hele løs i morgen (tirsdag, red.), og det er specielt at skulle have alt det her med i baghovedet. Forhåbentl­ig bliver det alligevel muligt at tune ind på dét, som det hele drejer sig om. Mon ikke det kører, som det skal, når først det hele bliver skudt i gang?« siger han.

Den forsvarend­e Denmark Open-vinder håber da også på at nappe en titel i januar.

»Der er mange step på vejen dertil og mange gode spillere på min vej. Det hele er rimelig uvist, men jeg er optimistis­k og selvsikker af natur, så selvfølgel­ig vil jeg rigtig gerne nappe en titel. Det store spørgsmål er dog: Hvordan konkurrent­erne har traenet, og hvordan de selv er kommet igennem den her vanskelige periode? Det bliver spaendende at se,« slutter Anders Antonsen, der rangerer som nummer tre på verdensran­glisten.

Man ender jo nok med at blive lidt rastløs, når man har vaeret lukket inde i så lang tid. Det kommer da til at blive en mental udfordring for os alle. ANDERS ANTONSEN, BADMINTONS­PILLER – OM DE SKRAPPE CORONAREST­RIKTIONER I FORBINDELS­E MED SUPER 1000TURNER­INGERNE I BANGKOK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark