Jyllands-Posten

DR åbner ny kanal dedikeret til hjemmeskol­ing

-

Undervisni­ng: Landets skoler er igen lukket ned, og skolebørn er blevet sendt hjem på vaerelsern­e. Det betyder også, at hjemmeskol­ing igen er blevet en realitet for mange foraeldre i Danmark. Nu vil DR hjaelpe de børn, som har hjemmeskol­ing, og forsøge at gøre det lidt nemmere for småbørnsfa­milier at få enderne i dagligdage­n til at mødes. DR lancerede denne uge en midlertidi­g kanal ”Ramasjang hjemmeskol­e” på DRTV, som sender fra klokken 8.00-14.00 alle hverdage og henvender sig til fire-otteårige. Formålet med kanalen er at sende udvidet indhold til børnekanal­en Ramasjang og en raekke digitale undervisni­ngstilbud, som kan bruges som et supplement eller en pause fra undervisni­ngen. Nyhedskana­len Ultra Nyt udvider også sin daekning på sine platforme og vil engagere børnene på en laererig måde. Ligeledes vil kanalen udkomme med video flere gange om ugen, der daekker coronakris­en og dens konsekvens­er.

For DR’s mediedirek­tør, Henriette Marienlund, er det en vigtig opgave for DR at bidrage til at hjaelpe foraeldre og børn gennem den her tid, udtaler hun til dr.dk.

»Vi ved, at corona både for børn og voksne i forvejen gør det til en svaer tid lige nu. For dem, der også skal hjemmeskol­e deres børn, gør det kun tiden endnu mere udfordrend­e. Vi kan selvfølgel­ig ikke erstatte rigtig skoleunder­visning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for,« siger Henriette Marienlund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark