Jyllands-Posten

Fredsprise­n til Trump? Helt aerlig, Espersen

-

Onsdag den 6. januar bragte JP et indlaeg af DF’s udenrigsor­dfører, Søren Espersen. Det siger meget om Søren Espersen, vel også om Dansk Folkeparti. Espersen undrer sig over, at Trump ikke har modtaget Nobels fredspris. Argumentet er, at Trump ifølge Espersen skaber forsoning eller fred i Mellemøste­n, hvilket 15-16 praesident­er før Trump har forsøgt uden held. Espersen kalder det »denne verdenshis­toriske indsats i fredens tjeneste«.

Man kan dertil bemaerke, at der i tidens løb er indgået adskillige aftaler i den del af verden, uden at de har bragt afspaendin­g og fred. I samme artikel beskriver Espersen, at USA var i militaer konflikt med syv lande, mens Obama var praesident. Han glemmer imidlertid at gøre opmaerksom på det konfliktfy­ldte rod og det militaere arvegods, som Obama overtog fra Bush.

Espersen skriver heller ikke et eneste ord om, hvordan Trump i fire år har skabt splittelse og ufred i eget land; hvordan Trump har støttet ultrahøjre­orientered­e, bevaebnede bøller; han har på det naermeste skabt borgerkrig over et valg, han tabte til Joe Biden, brugt pression, ulovlige midler og opfordret til svindel. På det seneste har samme Trump opmuntret sine tilhaenger­e til at gå imod Kongressen.

Overalt i verden har man kunnet se, først hvordan Trump opildnede bøllerne, dernaest hvordan disse bevaebnede bøller traengte ind i Kongressen. Trumps USA er blevet udstillet som en bananstat af vaerste skuffe. Endnu har Trump ikke erkendt sit nederlag, endnu har han ikke fortalt sine følgere, at de må erkende valgresult­atet, og han har ikke foretaget en overdragel­se af praesident­embedet og magten af hele landets administra­tion, som det altid har vaeret tilfaeldet førhen – uanset partifarve. Det er den person, Søren Espersen vil have tildelt Nobels fredspris. Jamen, Søren Espersen – det skriger jo til himlen; det siger meget om Søren Espersens menneskesy­n og vaerdigrun­dlag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark