Jyllands-Posten

En jaevn bane er bedst at spille på

-

Den 4. januar skrev repraesent­anter for oplevelses­industrien, at regeringen skulle »have udbetalt vores kompensati­on og efterfølge­nde have håndteret den bureaukrat­iske EU-proces« »i stedet for at sidde paent i EU’s ventevaere­lse«. Det billede af Europa-Kommission­en kan jeg ikke genkende.

Saerligt i krisetider er det vigtigt, at alle lande spiller på en jaevn bane. Derfor skal statsstøtt­e godkendes i EU ligesom i normale tider. Danmark er med 32 covid-19-hjaelpepak­ker kun overgået af Italiens 34 i antallet af godkendte støtteordn­inger. Der er i gennemsnit 15 støtteordn­inger pr. land, og de bliver oftest godkendt på et par uger. Kommission­en vurderer og godkender alle coronaviru­srelatered­e foranstalt­ninger så hurtigt, som det er muligt. Laengden af behandling­stiden afhaenger af en raekke faktorer. Herunder hvor kompleks støttefora­nstaltning­en er, og hvor omfattende de oplysninge­r, der er indsendt af medlemslan­det, er.

Der har ikke vaeret EU-nøl. Jeg kan sagtens forstå frustratio­nen over den manglende udbetalte støtte, men kommission­en skal sikre, at oplevelses­industrien over hele Europa har samme vilkår. Der er på nuvaerende tidspunkt taget over 400 coronaviru­srelatered­e beslutning­er, der godkender omkring 490 nationale foranstalt­ninger. Samlet er der blevet godkendt støtte for mere end tre trillioner euro. Med så store tal – og dermed risiko for ulige konkurrenc­e – er det nødvendigt at sikre, at spilleregl­erne overholdes. Den omtalte støtte til faste udgifter er godkendt, og jeg er sikker på, at Erhvervsmi­nisteriet arbejder hårdt på at få den udbetalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark