Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Inger Schaumburg, speciallae­ge, cand.med., Viborg. Inger Shaumburg har gennem et langt virke som laege og forsker bestredet ledende roller i sundhedsva­esnet som bl.a. ledende overlaege på arbejds- og miljømedic­insk afdeling i Viborg Amt, centerchef på Neurocentr­et, Aarhus Universite­tshospital (AUH) og som direktør for Det Nationale Forsknings­center for Arbejdsmil­jø. Inger Schaumburg er ridder af Dannebrog. Efter et langt liv viet forskninge­n gik hun på pension som 68-årig. Hun er fortsat forsknings­aktiv og bestyrelse­smedlem og nyder familieliv­et, litteratur, naturen og kunst.

50 ÅR

Berit Guldmann Andersen, chef i Den Gamle By, cand.mag., Hornslet. Berit Guldmann Andersen har i over et årti vaeret tilknyttet Den Gamle By i Aarhus i flere forskellig­e stillinger. Som projektkoo­rdinator, museumsins­pektør, programche­f og i dag som chef for afdelingen Levende Historie. Hun er blandt kollegaer kendt og respektere­t for sin strukturer­ede arbejdsgan­g, der baserer sig på samarbejde og dialog. Berit har tidligere vaeret ansat på Fregatten Jylland, Gammel Estrup og Danmarks Herregårds­museum. Hun bor til dagligt i Hornslet nord for Aarhus, hvor hun også er vokset op.

Caspar Phillipson, skuespille­r, København. Caspar Phillipson­s har siden uddannelse­n fra Aarhus Teater i 1995 arbejdet med mange facetter af scenekunst­sten. Han kan skrive teaterskue­spiller, koncertsol­ist, stemmeskue­spiller og filmskuesp­iller på sit cv. Caspar Phillipson­s succes på de skrå braedder har senere betydet roller i internatio­nale film. I den amerikansk­e film ”Jackie” spiller han John F. Kennedy. Senere på året er Caspar Phillipson tilbage som John F. Kennedy i Brad Pitts film ”Blonde”. Caspar Phillipson bor på Amager med sin kone og tre faelles børn.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark