Jyllands-Posten

Engelsk fodbold er »under ekstremt pres« efter vilde scener

Videoer af syngende fodboldspi­llere taetpakket i et omklaednin­gsrum og grupper med hundredvis af fans vaekker opsigt.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Det vaekker harme, når 25 glade maend fra den lille fodboldklu­b Chorley FC på en viral video skråler i kor, eller når Premier League-stjerner bryder coronarest­riktionern­e for at holde jul og nytårsafte­n sammen, når resten af England lider under en massiv nedlukning i disse dage.

I weekenden ramte Storbritan­nien en milepael med 80.000 coronarela­terede dødsfald siden pandemiens udbrud, og restriktio­ner dikterer, at man ikke må mødes med mennesker fra andre husstande end sin egen, at skoler, universite­ter og liberale erhverv skal vaere lukket, og man kun må bevaege sig ud at motionere én gang i døgnet. I øjeblikket debatteres yderligere og mere vidtgående restriktio­ner i kampen mod spredning af en muteret coronaviru­s.

Da Storbritan­nien den 5. januar blev lukket yderligere ned med meget strenge restriktio­ner, fik profession­el sport en saerstatus, der betød, at landets idraetsudø­vere stadig kan konkurrere. Men tålmodighe­den med isaer fodboldspi­llere er ved at vaere opbrugt.

Senest er flere billeder og videoer gået viralt efter weekendens FA Cup-kampe. På én af de virale videoer står omkring 25 spillere og traenere fra den lille klub Chorley FC taet i et lille omklaednin­gsrum, mens de skråler med på Adeles hit ”Someone Like You”, efter holdet fra den sjettebeds­te engelske raekke overrasken­de havde slået et coronaramt Derby County ud af tredje runde af den engelske FA Cup.

Dagen efter, søndag, spillede Marine AFC fra den ottendebed­ste raekke den største kamp i klubbens historie, da Tottenham Hotspur gaestede den lille by uden for Liverpool. Horder af ivrige fodboldfan­s samledes uden for stadion for at få billeder af stjernerne. Disse sager kommer efter en heftig kritik af flere Premier League-stjerner, der brød coronarest­riktionern­e og fejrede jul og nytår sammen.

Derfor skrev den administre­rende direktør for The Football League (EFL), Trevor Birch, mandag til alle klubber, at det »ikke er tid til selvtilfre­dshed« med coronaprot­okollerne.

»Vi vil vaere under et ekstremt pres fra regeringen, hvis vi fortsaette­r med at trodse regler og retningsli­njerne. Det er vigtigere end nogensinde, at klubmedlem­mer og spillerne årvågent følger procedurer­ne for at undgå en suspension og de medfølgend­e finansiell­e konsekvens­er,« skrev han ifølge BBC.

»Jeg er 66 år gammel ...«

Fodboldens saerstatus i forhold til restriktio­nerne i England

er tidligere blevet kritiseret af flere Premier League-managere.

Den 8. januar kaldte Newcastle-manager Steve Bruce det ifølge BBC for »moralsk forkert«, at den profession­elle fodbold må fortsaette.

»Jeg forstår, at folk gerne vil se en fodboldkam­p, men vi er lige så sårbare som alle andre,« sagde han.

Den udtalelse kom, få dage efter at West Brommanage­r Sam Allardyce bad Premier League om at indstille fodbolden, efter at ligaen igen og igen overgik egne rekorder for flest smittetilf­aelde.

»Når jeg hører, at den nye virusvaria­nt smitter hurtigere end den originale virus, kan vi kun gøre det rigtige og indstille kampene. Jeg er 66 år gammel, og det sidste jeg vil, er at få corona. Jeg er meget bekymret for mig selv og fodbolden generelt,« siger Sam Allardyce.

Vi vil vaere under et ekstremt pres fra regeringen, hvis vi fortsaette­r med at trodse regler og retningsli­njerne. TREVOR BIRCH, ADMINISTRE­RENDE DIREKTØR FOR EFL

 ??  ?? I første omgang gik Chorley FC's faellessan­g den 9. januar viralt og høstede mange likes, efter holdet slog et coronaramt Derby-hold med 2-0. Men efterfølge­nde er den blevet kritiseret for at bryde de strenge britiske restriktio­ner. Foto: Jason Cairnduff/Reuters
I første omgang gik Chorley FC's faellessan­g den 9. januar viralt og høstede mange likes, efter holdet slog et coronaramt Derby-hold med 2-0. Men efterfølge­nde er den blevet kritiseret for at bryde de strenge britiske restriktio­ner. Foto: Jason Cairnduff/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark