Jyllands-Posten

Ørsted opjusterer med 1 mia. kr.

Energikaem­pen leverer mere end ventet i 2020 efter nogle staerke måneder i slutningen af året.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

2020’s sidste måned satte turbo på indtjening­en hos Ørsted, der nu forventer at levere mere end 1 mia. kr. ekstra på driftsresu­ltatet end tidligere udmeldt.

Efter de foreløbige udregninge­r op til årsregnska­bet står den danske energikonc­ern til at levere et driftsresu­ltat før af- og nedskrivni­nger (ebitda) på 18 mia. kr. Senest lød selskabets eget bud på mellem 16 og 17 mia. kr.

»Den højere indtjening er primaert af midlertidi­g karakter, men i årets sidste måneder har vi også set en staerk operatione­l performanc­e i hele koncernen,« skriver Ørsted i en fondsbørsm­eddelelse.

Den midlertidi­ge ekstra indtjening kommer fra selskabets gasportefø­lje, fordi gasprisern­e var højere ved årets udgang. Derudover sank omkostning­erne – både generelt og til projektudv­ikling i USA – til et lavere niveau end forventet, bl.a. på grund af timing.

I 2021 forventer Ørsted, at driftsresu­ltatet lander på 1516 mia. kr., hvis man ser bort fra nye partnerska­bsaftaler.

Man kan ikke umiddelbar­t sammenlign­e det tal med det forventede resultat for 2020 på 18 mia. kr. Men traekker man indtaegter fra Ørsteds salg af sine private elkundefor­retning og indtjening­en fra eksisteren­de partnerska­ber fra, forventes resultatet at lande på 15,5 mia. kr. i 2020, og det er på niveau med udmeldinge­n for 2021.

»Af nye partnerska­bsaftaler i 2021 forventer vi at kunne afslutte det delvise frasalg på 50 pct. af havvindmøl­leparken Greater Changhua 1 i 2021 efter at have indgået aftale i december 2020,« lyder det.

Ørsted har også planer om at saelge en andel af en hollandsk havvindmøl­lepark til sommer, og så kigger selskabet på at saelge ud af sine solenergia­ktiviteter.

 ??  ?? Årets sidste måneder har sat turbo på indtjening­en hos Ørsted. Foto: Henning Bakker
Årets sidste måneder har sat turbo på indtjening­en hos Ørsted. Foto: Henning Bakker

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark