Jyllands-Posten

Jyske Bank opjusterer – og skal aendre i bestyrelse­n

En kombinatio­n af flere ting ligger bag opjusterin­gen, lyder det fra Jyske Bank.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Jyske Bank kommer bedre igennem 2020, end det tidligere var ventet. Banken med hovedsaede i Silkeborg har nemlig opjusteret forventnin­gerne til årets resultat. Banken venter nu et resultat efter skat på ca. 1,6 mia. kr. Tidligere lød forventnin­gen på et resultat efter skat i niveauet 1-1,5 mia. kr.

»Opjusterin­gen skyldes en kombinatio­n af en god kundeaktiv­itet, en gunstig udvikling på de finansiell­e markeder, lave basisomkos­tninger og en fortsat solid kreditkval­itet,« skriver banken i en meddelelse til fondsbørse­n.

Med opjusterin­gen har forventnin­gerne i banken vaeret igennem to 180 graders vendinger. Den første kom med coronakris­en, som fik banken til at skrue helt ned for forventnin­gerne. Siden er humøret dog vendt lige så dramatisk.

»Jyske Bank startede 2020 med at hensaette 1 mia. til ledelsesma­essige tabsreserv­ationer og forventnin­ger om et 0-resultat. Siden dengang er der kommet flere opjusterin­ger, som kulminerer med et meget fornuftigt 2020 regnskab,« skriver Per Hansen, der er investerin­gsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

I forbindels­e med opjusterin­gen melder Jyske Bank samtidig om en »tilfredsst­illende tilgang af kunder med god bonitet«, for erhvervsom­rådet, mens meldingen fra privatkund­eområdet er, at den store organisati­onsaendrin­g nu er ved at vaere indarbejde­t, hvilket har resulteret i tilfredsst­illende resultater i 3. og 4. kvartal.

Bankens netto renteindta­egter ventes at lande på 1,2 mia. kr. i 4. kvartal og ca. 5 mia. kr. for hele 2020. For netto gebyr- og provisions­indtaegter har banken ikke meldt et tal ud i forbindels­e med opjusterin­gen, men meldingen er, at det »er på et fornuftigt niveau i 2020«.

På omkostning­ssiden melder Jyske Bank om, at basisomkos­tninger »falder som ventet i 2020«, og at antallet af fuldtidsme­darbejdere er reduceret fra 3.559 i slutningen af 2019 til 3.318 i slutningen af 2020. Endelig venter banken, at nedskrivni­ngerne i 4. kvartal ender på et rundt nul, mens de for hele 2020 ligger på ca. 1 mia. kr.

Det er ikke kun forventnin­ger og regnskabst­al, der er blevet meldt ud fra Jyske Bank. Der kommer nemlig også til at ske aendringer i bestyrelse­n. Den 67-årige advokat Philip Baruch, der er naestforma­nd, ønsker nemlig at udtraede af bestyrelse­n. Det samme er tilfaeldet med den 65-årige fiskeskipp­er Jens A. Borup. De udtraeder begge af bestyrelse­n ved den kommende generalfor­samling, der finder sted den 23. marts. Jyske Banks årsregnska­b bliver offentligg­jort den 23. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark