Jyllands-Posten

Pakkelever­andører som Postnord og Bring ruster sig til pres fra Amazon

Med Amazons indtog på det svenske marked forbereder pakkelever­andører sig på en ny aera, hvor prispres, krav om lynhurtig levering og smidig service er den nye norm.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

Amazon er trådt ind på det svenske marked, og det vil laegge pres på den nordiske pakkelogis­tiksektor på en raekke parametre.

Sådan lyder forventnin­gen fra en bred skare af spillere i branchen, som gør sig klar til nye tider i pakkeindus­trien.

»Jeg tror, Amazon laegger pres på markedet overordnet set i forhold til priserne, serviceniv­eauet og leveringsk­apaciteten, hvis de vil vokse med den hastighed, de er vokset i andre markeder som Tyskland og Storbritan­nien,« siger Per Öhagen.

Han er koncerndir­ektør for e-handel og logistik hos den norske pakkelever­andør Bring, der også opererer i Danmark og Sverige. Bring har brugt en del kraefter på at blive »Amazon-parat«. For selvom Amazons indtraeden på markedet højst sandsynlig­t vil bidrage med en større vaekst i e-handlen, så skal pakkelever­andørerne også forvente et pres fra Amazon.

»Det er noget, vi er meget opmaerksom­me på,« siger han.

Amazon har i flere andre lande bevist, at den amerikansk­e kaempe ofte er i stand til hurtigt at erobre store markedsand­ele af internetha­ndlen efter sit indtog på et marked.

Det sker ved at tilbyde forbrugern­e billig eller gratis levering inden for samme dag, hvis de bliver medlem af Amazon Prime, der også giver adgang til gratis streaming af film, serier og musik.

Pres på leveringss­elskaber

Amazon har ikke lanceret Prime i Sverige endnu, men det kan ifølge koncernen vaere interessan­t på sigt.

»Amazon vil absorbere omkostning­erne, og de vil også laegge stort pres på leveringss­elskaberne om at saenke omkostning­erne. Ellers bruger de bare nogle andre til at levere pakkerne,« siger Daniel Ovin, analytiker hos Nordea.

Postnord, som i øjeblikket står for Amazons leverancer og håber at blive ved med det, tror ligeledes, at kravene til pakkelogis­tikselskab­erne stiger.

»Jeg forventer på baggrund af den erfaring, som Amazon har, at de vil komme ind med et krav om fleksibili­tet og hastighed,« siger Peter Hesslin, chef for ehandel og logistik i Postnord Sverige, der dog ikke for venter, at priserne kommer under pres.

Spørger man Amazon selv, haefter koncernen sig ved den vaekst, der ofte følger den amerikansk­e koncern efter et indtog på et nyt marked.

For at fragtselsk­aberne kan komme med på det vaeksttog, har I vel også en interesse i at presse priserne og kraeve et bedre serviceniv­eau?

»Jeg tror, at alle e-handelsvir­ksomhed arbejder på samme måde. Der vil alle bruge de bedste fragtselsk­aber til de laveste priser, og det tror jeg allerede er tilfaeldet i Sverige. [...] I sidste ende tager de rationelle, økonomiske beslutning­er baseret på, hvilket fragtselsk­ab der leverer den bedste service. Vi er ikke anderledes,« siger Alex Ootes, europaeisk ekspansion­schef for Amazon.

Netop lanceringe­n af Amazon Prime kraever, at logistikse­lskaberne på markedet kan håndtere at levere pakkerne inden for eksempelvi­s samme dag, siger han.

Amazon vil absorbere omkostning­erne, og de vil også laegge stort pres på leveringss­elskaberne om at saenke omkostning­erne. DANIEL OVIN, ANALYTIKER I NORDEA

 ??  ?? Sverige er det marked i Europa, som den amerikansk­e gigant senest har udset sig. I Tyskland har Amazon opnået en markedsand­el på knap 50 pct. Foto: AP / Martin Meissner
Sverige er det marked i Europa, som den amerikansk­e gigant senest har udset sig. I Tyskland har Amazon opnået en markedsand­el på knap 50 pct. Foto: AP / Martin Meissner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark