Jyllands-Posten

Fitnesskae­de fastholder mål om 100 nye centre

Trods flere måneders nedlukning vil den nyetablere­de fitnesskae­de FitnessX åbne 100 centre de kommende år.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Til trods for at coronakris­en fortsat tvinger kunderne i den nyopstarte­de fitnesskae­de FitnessX til at holde sig vaek og har sat en stopper for nye indmeldels­er i en af årets allermest travle måneder, så fastholder den nyetablere­de kaede sin ambition om at blive blandt landets førende fitnesscen­tre og opføre 100 centre på fem år.

Det fortaeller selskabets direktør og hovedaktio­naer, Per Lyngbak Nielsen, der tidligere har stået i spidsen for Fitness World. Selskabet, som blev solgt for 2,5 mia. kr. og indbragte Per Lyngbak Nielsen et trecifret millionbel­øb.

»Vores fordel er, at vi vidste, at der var coronakris­e, da vi etablerede FitnessX. Vi var forberedt på, at der formentlig ville komme endnu en nedlukning, og derfor har vi økonomisk set budgettere­t med nedlukning­er både i 2020 og 2021. Det betyder, at vi har penge i kassen til at komme igennem krisen,« siger Per Lyngbak Nielsen.

Fundamente­t for FitnessX skal findes i den tidligere fitnesskae­de Fitness1, der ligeledes havde centre over hele landet.

22 centre inden lukning

Den nyetablere­de kaede tog nemlig en stor del af de tidligere Fitness1-centre med sig under den nye struktur FitnessX A/S, hvor tidligere Fitness1-ejer og driftsdire­ktør i Fitness World, Jens Refsing Andersen, er også er medejer.

»Vi nåede at åbne 22 centre inden nedlukning­en, og de havde alle en fin start. Men vi vidste også, at det ville blive svaere tider pga. nedlukning­er, og derfor startede vi med 100 mio. kr. i kassen. Dem har vi langtfra brugt, og der er fortsat penge til at videreudvi­kle,« siger Per Lyngbak Nielsen.

Derfor er planen også, at FitnessX skal åbne flere centre, så snart de nuvaerende restriktio­ner for landets fitnesscen­tre ophaeves.

»Realistisk set tror jeg ikke på, at vi kan åbne før efter påske. Nedlukning­en betyder, at vi taber nogle millioner hver måned, og det er selvfølgel­ig ikke sjovt, men vi har budgettere­t med, at nedlukning­en i år vil vaere ligeså laenge som i 2020. Der åbnede vi den 8. juni, og derfor kan vi også fint klare os indtil da,« siger Per Lyngbak Nielsen.

Direktøren ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge FitnessX på nuvaerende tidspunkt har brugt på at etablere sig, men ifølge direktøren er det vigtigt for kaeden at bruge nedlukning­en fornuftigt ved at få styr på de sidste detaljer, så kaeden står knivskarpt, når medlemmern­e vender tilbage.

Derfor har FintessX bl.a. brugt den nuvaerende nedlukning på at forbedre flere facader i landets centre og videreudvi­kle holdplaner og øvrige traeningsm­uligheder.

FitnessX har endnu ikke offentligg­jort sit første regnskab, men ifølge Per Lyngbak Nielsen forventer kaeden et underskud.

»Det koster penge at åbne nye centre, og en del af de selskaber, vi har købt, gjorde det ikke godt, inden vi overtog dem. Men overordnet set er vi godt tilfredse med tredje kvartal, hvor vi fik lov at holde åbent. Alligevel forventer vi et underskud i vores første regnskab,« siger direktøren.

Per Lyngbak Nielsen solgte i 2019 parkerings­selskabet Onepark for over 100 mio. kr.

En del af pengene er blevet brugt på at etablere FitnessX.

 ??  ??
 ??  ?? Per Lyngbak Nielsen var topchef i Fitness World i de år, hvor kaeden ekspandere­de voldsomt. Nu satser han på kaeden FitnessX.
Foto: FitnessX
Per Lyngbak Nielsen var topchef i Fitness World i de år, hvor kaeden ekspandere­de voldsomt. Nu satser han på kaeden FitnessX. Foto: FitnessX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark