Jyllands-Posten

Gigabit skifter direktør og gør klar til yderligere vaekst

Som et led i en større vaekstplan har danske Gigabit fået ny direktør og fået tilført kapital.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den hurtigtvok­sende internetud­byder Gigabit, der slår sig op på at have Danmarks hurtigste internet, har netop igangsat en ambitiøs vaekstplan, der skal sikre virksomhed­en yderligere fremgang og nye markedsand­ele, saerligt på Sjaelland. Derfor har selskabet skiftet ud i direktørst­olen, så det nu er den 55årige Claus Østergaard Olsen, tidligere direktør i fiberselsk­abet Fibia, der står i spidsen for den danske virksomhed. Han overtager posten fra den ene af Gigabits stiftere Baldur Norddahl, der sammen med Mads Bennedbaek etablerede selskabet i 2013 med ambitionen om at blive en af de helt store spillere på markedet.

»Vi mener, at det er nødvendigt at opruste direktørpo­sten nu, fordi vi ser en fantastisk mulighed i markedet, isaer på Sjaelland. Samtidig kan vi se, at vores konkurrent­er også ser Sjaelland som en stor mulighed, og derfor er markedet modent. Det vigtigste som internetud­byder er at komme først. Når investerin­gen først er taget, er det svaert at gøre det igen for en konkurrent, og derfor opruster vi så kraftigt nu,« siger Søren Sundahl, der er bestyrelse­sformand i Gigabit.

51,5 mio. kr. i ny kapital

Selv om Baldur Norddahl ikke laengere er at finde i spidsen for selskabet, vil medstifter­en fortsat vaere en del af ledelsen som teknisk hovedansva­rlig for selskabets fibernet, mens Mads Bennedbaek fortsaette­r som systemansv­arlig.

»Det er med stolthed, stor respekt samt ydmyghed at jeg overtager roret fra Baldur. Baldur og hans hold har skabt en vanvittigt teknologis­k dygtig virksomhed med en imponerend­e vaekst. Jeg ser frem til arbejdet, og der ligger en spaendende opgave i at skabe et solidt fundament for yderligere vaekst,« siger Gigabits

nye direktør, Claus Østergaard Olsen.

Direktørsk­iftet kommer i forlaengel­se af, at internetud­byderen i løbet af efteråret tog de to velhavere Kim Hyldahl og Michael Duus ind i ejerkredse­n. I den forbindels­e blev der i september og november 2020 samlet skudt ny kapital for 51,5 mio. kr. i selskabet, hvilket er sket både kontant og ved konverteri­ng af gaeld.

»I første omgang har vi konvertere­t gaeld for at vaere sikker på, at vi har en god og solid soliditets­grad, som gør, at banker og lignende vil vaere med på et andet niveau. Men derudover har vi stor forespørgs­el på at bringe internet til nye områder og har kunder liggende i pipelinen, som skal kobles på nettet. Hver gang vi kobler en kunde på nettet, giver det indtaegter, og derfor er investerin­gen klog, fordi vi udnytter de muligheder, der ligger, for at få lynhurtigt og stabilt internet ud til danskerne,« siger Søren Sundahl. Gigabit ønsker af konkurrenc­ehensyn ikke at oplyse, hvor mange kunder man har.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark