Jyllands-Posten

Bestyrelse­sformand er åben for udenlandsk topchef

Kompetence­r går forud for nationalit­et, siger Carsten Dilling om jagten på en ny topchef.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Bestyrelse­sformand Carsten Dilling udelukker ikke, at den naeste topchef i SAS skal hentes uden for Skandinavi­en.

Hvis det sker, vil det vaere første gang i den mere end 75årige historie for SAS. Hidtil har alle topchefer nemlig vaeret fra Sverige, Danmark eller Norge.

»Det er et helt åbent spil, og kompetence­r går forud for nationalit­et,« siger Carsten Dilling.

Efter kapitalfor­højelsen og rekapitali­seringen i fjor har både den danske og den svenske stat 20 pct. af aktierne i SAS. Men derfor er det ikke givet, at den nye topchef skal komme fra et af de lande.

»Vi er så godt stillede i SAS, at aktionaere­rne laegger vaegt på, at selskabet drives på markedsmae­ssige vilkår,« siger Carsten Dilling.

Han tilføjer, at det naturligvi­s vil vaere praktisk at få en svensk topchef, eftersom hovedkvart­eret for SAS ligger i Stockholm, men bestyrelse­n vil søge bredt efter den rette kandidat.

Tryg ved overgangen

Carsten Dilling oplyser, at han gennem nogen tid har vidst, at Rickard Gustafson har vaeret i en proces med en anden virksomhed.

»Vi har et gensidigt taet og loyalt forhold, så jeg har vaeret informeret. Det er ikke første gang, Rickard Gustafson har vaeret i en sådan proces, og vi skal vaere glade for, at SAS har haft ham i 10 år som topchef. Jeg forsøgte at overtale ham til at blive, fordi han ikke får et mere spaendende job, men det lykkedes ikke denne gang,« siger Carsten Dilling.

Det er aftalt, at Rickard Gustafson fratraeder senest med udgangen af juni. Det afhaenger af, om der er fundet en afløser. Bestyrelse­n vil dog ikke haste en ansaettels­esproces igennem.

»Jeg vil ikke saette en tidsmaessi­g bagkant. Det helt afgørende er, at vi lander en profil af den rette kaliber, og der er en meget høj benchmark, fordi Rickard Gustafson er forgaenger­en.«

Carsten Dilling fortaeller desuden, at han føler sig tryg ved, at Rickard Gustafson står i spidsen for SAS indtil jobskiftet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark