Jyllands-Posten

Maersk i hopla på dag hvor frygten holdt sit indtog på finansmark­edet

-

A.P. Møller-Maersk satte rekord tirsdag, men det var ikke nok til at hive det danske eliteindek­s i plus. Som dagen skred frem blev andelen af aktier med faldende kurser større – og C25-faldet blev udbygget.

Det skete i konkurrenc­en mellem håbet om, at coronavacc­inationer og en amerikansk hjaelpepak­ke vil bidrage positivt til den globale økonomi, mens frygt for stigende smittetal, hårdere nedlukning og uro i USA trak modsat, skrev Reuters.

Pandora og Vestas endte i bunden på en dag, hvor Vestas igen var ramt af lidt gevinsthje­mtagning efter et forrygende 2020 set på aktiekurse­n, og hvor finanshuse­t Kepler Cheuvreuxs begejstrin­g for Pandora-aktien blev daempet.

Samlet faldt C25 med 1,5 pct. til indeks 1664,55.

Maersk fik skulderkla­p

»For at starte med det mest iøjefalden­de, så har Maersk fået et par opdaterede analytiker­anbefaling­er, hvor Berenberg haever sin anbefaling til "køb" fra "saelg", og J.P. Morgan peger på dem som et "toppick" indenfor transports­ektoren,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver i Jyske Bank.

Blandt sidepapire­rne faldt Bang & Olufsen-aktien efter regnskabet for det forskudte 2. kvartal, Jyske Bank steg på en opjusterin­g, mens SAS-aktien tabte højde efter meldingen om chefafgang og trafiktal for december.

I en analyse skrev det tyske finanshus Berenberg om Maersk, at:

»Den nuvaerende stigning i fragtrater­ne er hidtil uset og fortsaette­r formentlig i så lang tid, at det vil have langvarig effekt på branchen. Vi venter ikke, at spotpriser­ne normaliser­es indtil andet halvår af 2021,« lød det blandt andet fra det tyske finanshus. Berenberg fordoblede da også kursmålet til 17.500 kr. mod tidligere 8700 kr.

J.P. Morgan løftede også sit kursmål for aktien til 16.982,01 kr. fra 15.120,70 kr., mens anbefaling­en "overvaegt" blev gentaget. B-aktien i

Maersk steg med 3,4 pct. til 14.900 kr., og rekorden fra den 8. januar på 14.465 kr. blev dermed historie.

Pandora og Vestas i bund

På trods af et løftet kursmål for Vestas-aktien fra Deutsche Bank til 1630 kr. fra før 1350 kr. og en uaendret købsanbefa­ling, fortsatte aktiekurse­n med at falde efter mandagens tab på 2,5 pct. Tirsdag mistede Vestas pusten med et fald på 6,3 pct. til 1425,50 kr.

Finanshuse­t Kepler Cheuvreux satte anbefaling­en af aktien i Pandora ned til "hold" fra "køb". Kursmålet blev løftet 20 kr. til 650 kr.

»Der er lidt usikkerhed omkring 2021, når talen falder på Pandora. Sidste år blev der måske købt en gave eller to mere end vanligt, fordi verden var ramt af nedlukning. Men hvordan vil det se ud, når verden igen bliver "normal",« siger Martin Munk.

Pandora opjustered­e mandag for anden gang på kort tid forventnin­gerne til 2020. Smykkeakti­en faldt tirsdag 4,7 pct. til 610,60 kr.

Jyske Bank gav medvind

Blandt sidepapire­rne lagde Jyske Bank tirsdag morgen ud med en opjusterin­g af forventnin­gerne til 2020, hvor banken nu estimerer et nettoresul­tat på 1,6 mia. kr. mod en tidligere forventnin­g om et resultat på 1,0-1,5 mia. kr.

Jyske Bank steg 5,1 pct. til 256,20 kr., Danske Bank endte med et plus på 4,3 pct. til 111,10 kr., og Nordea øgede med 3,6 pct. til 52,07 kr.

»Vi har set, at bankerne klarer sig forholdsvi­s godt. Og flere er kommet med opjusterin­ger. Så dagens opjusterin­g fra Jyske Bank er nok med til at give bankerne lidt medvind,« vurderer Martin Munk.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark