Jyllands-Posten

Nina Fisker Olesen: »Det er tit, at jeg sidder som eneste kvinde i lokalet«

Nina Fisker Olesen, der er blevet investment director i Kirk Kapital, er vild med at arbejde i den hårde del af finansverd­enen. Og hun vil gerne have flere kvinder med.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Hun er rykket endnu en tak op i organisati­onen i pengetanke­n Kirk Kapital og er endnu ikke fyldt 30 år. Nina Fisker Olesen er blevet investment director i pengetanke­n, der forvalter en formue på omkring 6 mia. kr. for familien Kirk Johansen. Dertil kommer andre 4 mia. kr., der forvaltes af andre investorer.

»Så laenge det fortsaette­r sådan her, hvor jeg har fået ansvar for at tage transaktio­ner hele vejen i mål og er med til at traeffe de store beslutning­er, er dette det helt rigtige job for mig,« siger 29årige Nina Fisker Olesen, som tidligere var investment manager.

Nina Fisker Olesen, der er fra Hobro og bor i København, er med til at styre de strategisk­e investerin­ger i Kirk Kapital. Det blev skabt af Gunhild Johansen, søster til Legos Kjeld Kirk Kristianse­n, og hendes børn, Morten, Casper og Anders. De var forinden blevet købt ud af Lego-koncernen.

Nina Fisker Olesens arbejde består i at finde og samarbejde med velkørende virksomhed­er, hvor ejeren er interesser­et i at få en rig onkel ind i ejerkredse­n; en medinvesto­r som Kirk Kapital, der udover dybe lommer har stor erfaring og viden om erhvervsli­vet og samtidig ikke er interesser­et i at have kontrol med virksomhed­en.

Som en yngre kvinde kan det til tider vaere en udfordring at skabe kontakt til ejerledels­en, der som regel har stået i spidsen for virksomhed­en i årtier.

»Men så snart man har bragt noget til bordet, er barrieren ofte brudt. Min nysgerrige natur er nok også en fordel, da jeg ofte har mange spørgsmål til deres forretning, som gør, at de åbner op,« forklarer hun.

At det lykkes at kommuniker­e er helt afgørende.

»Vi kan regne på mange scenarier, men kan vi ikke tale sammen, nytter det ikke.«

Var i Singapore og USA

Det var ikke normalt på handelssko­len, at man uddannede sig videre, som Nina Fisker Olesen gjorde. Først kom hun i 2010 et år på et praktikoph­old i London hos Novo Nordisk. Herefter laeste hun på CBS i København på studiet internatio­nal business og var et halvt år i Singapore og i USA.

Hun landede i Nordea, som var sponsor på hendes studie, med i første omgang forskellig­e strategisk­e projekter inden for Nordeas retaildel, som har med privatkund­er at gøre.

»Jeg havde dog en idé om, at det kunne vaere fedt at komme taettere på virksomhed­er og forstå dem,« siger Nina Fisker Olesen og søgte noget i den retning internt i Nordea.

Hun fik et job i Nordeas Investment Banking Advisory, der rådgiver om køb og salg af virksomhed­er. Det lykkedes efter at have overbevist dem om, at hun som en af åbenbart få kvinder faktisk ville netop det. I sit nye job mødte hun både sin kaereste, Peter, og kollegaen Andreas Faerk, som hun endte med at følge med over i Kirk Kapital.

»Det fedeste ved jobbet (i en kapitalfon­d, red.) er at arbejde så taet sammen med inspireren­de lederteams og bestyrelse­r.«

Der står flere på venteliste

Nina Fisker Olesen er så glad for sit arbejde og sit fag, at hun sammen med veninden og kollegaen Merle Victoria Price under navnet ”Kvinder i finans” laver et fremstød blandt andre kvinder. De lagde for med et lille netvaerk på otte kvinder, som alle arbejder inden for kapitalfon­de eller lignende.

»Nu har det grebet om sig, og der er oprettet andre grupper, så der er fire i alt.

Der er sammenlagt 36 medlemmer, og derudover står der 10 på venteliste. De bliver en del af grupperne i 2021,« siger hun.

Formålet med ”Kvinder i finans” er at få flere kvinder til at interesser­e sig for kapitalfon­de og også meget gerne at få flere kvinder i de virksomhed­er, Nina Fisker Olesen arbejder med:

»Det ville vaere fantastisk, hvis der kom flere kvindelige ejerledere og bestyrelse­smedlemmer i virksomhed­er. Dem er der ikke mange af, og det er tit, at jeg sidder som eneste kvinde i lokalet.«

 ??  ?? Nina Fisker Olesen kan godt lide at arbejde sammen med ejerledern­e i de virksomhed­er, Kirk Kapital skyder penge i. Foto: Gregers Tycho
Nina Fisker Olesen kan godt lide at arbejde sammen med ejerledern­e i de virksomhed­er, Kirk Kapital skyder penge i. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark