Jyllands-Posten

Skandalera­mt boligforen­ing vil fusionere med konkurrent efter økonomisk rod

Boligforen­ingerne Østjysk Bolig og Århus Omegn ønsker at fusionere og derved løse førstnaevn­tes økonomiske problemer. Interessen for at flytte ind i et lille gult kontor på havnen har vaeret stor.

- JONAS HVID ESBEN LARSEN MIKKELSEN jonas.hvid@jp.dk Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Først blev direktøren fyret og politianme­ldt for underslaeb, efterfølge­nde søsatte kommunen en advokatund­ersøgelse for at komme til bunds i flere mistaenkel­ige regnskabsm­aessige forhold, og nu taler Østjysk Bolig om økonomiske udfordring­er.

Men efter tre måneder, der har stået i krisens tegn, kan Østjysk Bolig øjne lys i mørket i form af en hjaelpende hånd fra Boligforen­ingen Århus Omegn.

De to aarhusians­ke boligforen­inger planlaegge­r nemlig at fusionere for at sikre en større og staerkere boligorgan­isation med over 6.000 lejemål samt løse Østjysk Boligs økonomiske udfordring­er. Det oplyser de to boligforen­inger i pressemedd­elelser.

Størrelsen på de økonomiske udfordring­er, og om disse skyldes forhold, som den tidligere direktør Allan Søstrøm er blevet politianme­ldt og fyret for, vil Østjysk Boligs bestyrelse­sformand, Katja Hillers, ikke kommentere på.

»Vi kan se, at der er udfordring­er, men vi kender endnu ikke omfanget. Vi er på nuvaerende tidspunkt i gang med en gennemgang og analyse for at komme det naermere,« siger formanden.

Alligevel mener Katja Hillers, at det er vigtigt at handle allerede nu på udfordring­erne. Hun vurderer, at en fusion kan hjaelpe Østjysk Bolig økonomisk, i og med at der opnås en mere baeredygti­g organisati­on med stordrifts­fordele og flere til at deles om udviklings­omkostning­erne.

Store muligheder

Ifølge Katja Hillers har Østjysk Bolig vaeret meget åben om sin økonomi over for Århus Omegn. Det nikker Leif Jensen, direktør i Århus Omegn, til. Han afviser, at hans boligforen­ing mister noget ved fusionen, hvis denne skal løse Østjysk Boligs økonomiske udfordring­er:

»Tvaertimod. Jeg ser store muligheder for, at begge boligorgan­isationer vinder ved en fusion.«

Leif Jensen fremhaever bl.a., at sammensmel­tningen vil sikre staerkere fagligere miljøer, mulighed for at løse flere opgaver internt og spare penge ved kun at skulle have én administra­tionsbygni­ng. Fyringer af medarbejde­re »ligger ikke i kortene,« konstatere­r direktøren.

Samme toner lyder fra Jette Holgersen, formand for Århus Omegns bestyrelse, der ifølge hende ikke er i tvivl om, at en fusion med Østjysk Bolig »vil vaere en win-winsituati­on«. Chef for kommunens afdeling Bystrategi, Arealudvik­ling og Almene Boliger Bente Lykke Sørensen er positiv over for, at en relativt lille boligforen­ing som Østjysk Bolig med komplekse opgaver slår sig sammen med en anden.

Hvis fusionen vedtages på repraesent­antskabsmø­der i maj eller juni, vil denne traede i kraft ved årsskiftet.

Fra mindre boligforen­inger til en storspille­r i Aarhus AARHUS, side 4-5

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark