Jyllands-Posten

Målrettet projekt mod ensomhed i Silkeborg

-

Jyske Bank indgår som den første erhvervspa­rtner i Silkeborg Kommunes ensomhedsp­rojekt, ”Flere i Faellesska­ber”, som kommunen håber kan bekaempe ensomhed blandt unge og aeldre i Silkeborg Kommune.

Det fortaeller kommunen i en pressemedd­elelse.

”Flere i Faellesska­ber” er et forsknings- og udviklings­projekt, der skal saette ensomhed og faellesska­b på dagsordene­n og fremme social deltagelse og trivsel i kommunen. Det er planen, at det skal ske som et samarbejde mellem borgere, foreninger,

1

skoler, erhvervsli­v, lokale medier, fonde og forskere.

»Mennesker, der kaemper med ensomhed, kan hjaelpes gennem dette ambitiøse forsknings­projekt, og det vil vi gerne støtte op om – og forhåbentl­ig også inspirere andre virksomhed­er,« fortaeller Trine Lysholt Nørgaard, afdelingsd­irektør for Investor Relations og Baeredygti­ghed i Jyske Bank.

Projektet er et partnerska­b, som består af en raekke aktører, hvor Silkeborg Kommune og Region Midtjyllan­ds forsknings- og konsulenth­us, DEFACTUM, står bag projektets sekretaria­t.

»Vi glaedes over hver eneste af vores partnere og deres unikke kompetence­r – og er stolte over, at Jyske Bank nu også er en del af kredsen. Drømmen er at få endnu flere private virksomhed­er med om bord, så vi får et staerkt afsaet for at komme ensomheden til livs,« fortaeller Rikke Gjellerod, leder af Udvikling- og Forebyggel­sessektion­en hos Sundhed og Omsorg, Silkeborg Kommune. Erfaringer­ne med ensomhedsb­ekaempelse­n i Silkeborg Kommune skal efterfølge­nde rulles ud i resten af Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark