Jyllands-Posten

2020 gav mere end 3.000 nystartede virksomhed­er i Østjylland

-

På trods af alt – ikke mindst coronaen – var 2020 ikke noget stilleståe­nde år, når man kigger på antallet af nye virksomhed­er.

Og det gør Vaekstfond­en, der er statens finansieri­ngsfond, som arbejder for at styrke danske virksomhed­ers adgang til risikovill­ig kapital, og de har talt sig frem til, at der i Aarhus Kommune i 2020 kom

1.969 nye virksomhed­er til.

»Med naesten 2.000 nystartede virksomhed­er – helt praecist 1.969 – kan aarhusiane­rne glaede sig over, at de mange nye virksomhed­er er med til at skabe vaekst og arbejdspla­dser i kommunen. Og efter et hårdt år for danske erhvervsdr­ivende bliver det endnu vigtigere at skabe nye forretning­er og idéer i 2021,« fortaeller Henrik Larsen, senior director i Vaekstfond­en og ansvarlig for Vaekstfond­ens aktivitete­r

2

i Midtjyllan­d, i en pressemedd­elelse.

Aarhus, der jo også er den klart største kommune målt i indbyggert­al, var da også den midtjyske kommune med flest nye virksomhed­er.

Men det er jo ikke kun i Aarhus, at der kommer nye til. Silkeborg har kunnet sige goddag til 449 nye virksomhed­er, Skanderbor­g 300, Favrskov 220, Syddjurs 155, Odder 97 og Norddjurs 93.

»Ivaerksaet­terne er med til at saette skub i nye tanker og nye måder at gøre tingene på. Det er de virksomhed­er, der om mange år har vokset sig store og er med til at skabe vaekst og arbejdspla­dser. Derfor er det rigtig glaedeligt, at vi fortsat ser en god aktivitet, når det kommer til antallet af nystartede virksomhed­er i Midtjyllan­d,« siger Henrik Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark