Jyllands-Posten

AGF skifter ud og siger farvel til Morten Østergaard

-

Den radikale folketings­politiker Morten Østergaard kan ikke laengere bryste sig af at vaere AGF-ambassadør. Sammen med tidligere regionsråd­sformand Bent Hansen og DR-journalist Anja Pil Overby er han således blev skiftet ud med tre nye Aarhus-personligh­eder.

Det oplyser AGF i en pressemedd­elelse.

Det er dermed anden gang på et halvt år, at Morten Østergaard må sige farvel til en titel. Den 8. oktober gik han af som politisk leder for Radikale Venstre, efter det kom frem, at han for flere år siden havde lagt en hånd på sin partikolle­ga Lotte Rods lår. Efterfølge­nde kom det frem, at der internt i partiet var anmeldt flere sager, hvor Morten Østergaard blev beskyldt for at have kraenket kvindelige medlemmer af Radikale Venstre.

Årsagen til, at Morten Østergaard ikke laengere er AGF-ambassadør, har dog ikke noget at gøre med efterårets MeToo-sager, lyder det. Ifølge AGF skyldes det en naturlig

6

udskifting, da ambassadør­erne som udgangspun­kt er udpeget for en toårig periode.

»Det har hele tiden vaeret planlagt at skifte ud i ambassadør-korpset her ved indgangen til 2021, og vi vil gerne benytte denne lejlighed til at takke Bent, Morten og Anja for deres indsats. Jeg er sikker på, at de fortsat vil følge klubben taet og holde klubfanen højt – også selvom de ikke laengere er en del af ambassadør­korpset,« siger ambassadør­formand Heine Bach i pressemedd­elelsen.

Siden 2011 har AGF haft et ambassadør­korps bestående af Aarhus-personligh­eder med en stor kaerlighed til byen og

AGF.

De fremtraede­nde aarhusiane­re, der nu overtager de tre ledige pladser, er Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, badminton-legenden Morten Frost samt musiker Poul Krebs, som alle har taget imod opfordring­en fra AGF’s bestyrelse om at blive AGF-ambassadør­er.

En 26-årig mand blev mandag kl. 21.44 anholdt på Gudrunsvej i Brabrand med en plasticpos­e med 156 joints samt to ekstra i lommen. En 18-årig mand, der råbte skaeldsord efter patruljen, endte med selv at blive anholdt – sigtet for at fornaerme politiet, oplyser døgnrappor­ten.

7

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark