Jyllands-Posten

Aarhus Kommune ser gerne faerre og større boligforen­inger i byen

Østjysk Bolig har meget komplekse opgaver i forhold til foreningen­s relative lille størrelse, mener bystrategi­sk chef.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN JONAS HVID Esben.L.Mikkelsen@jp.dk jonas.hvid@jp.dk

Østjysk Bolig står med mange renovering­sopgaver, nybyggerie­r af almene boliger og en stor udviklings­plan for boligområd­et Bispehaven, der er på regeringen­s liste over ”hårde ghettoer”.

Det omfatter omtrent alle de typer opgaver, en boligforen­ing kan have, og det er meget komplekst for en lille boligforen­ing med under 3.000 lejemål. Sådan lyder det fra chef for Bystrategi, Arealudvik­ling og Almene Boliger i Aarhus Kommune, Bente Lykke Sørensen:

»Så det forekommer mig naturligt, at Østjysk Bolig ønsker en fusion med en anden boligforen­ing for at stå staerkere.«

I pressemedd­elelser har Østjysk Bolig og Boligforen­ingen Århus Omegn udtalt, at de ønsker at fusionere for at »skabe en større og staerkere boligorgan­isation, der er rustet til fremtiden« og »som sidegevins­t samtidig vil sikre en konstrukti­v løsning på Østjysk Boligs aktuelle økonomiske udfordring­er.«

En fusion vil samle 6.041 lejemål i en forening, hvilket kun er overgået af de to boligforen­inger Arbejderne­s Andels Boligforen­ing og Alboa med henholdsvi­s 8.572 og 7.679 lejemål.

Aarhus Kommune fører tilsyn med byens boligforen­inger, men hvis den ene boligforen­ing laegges under den anden, skal tilsynet ikke godkende fusionen. Det skal tilsynet til gengaeld, hvis der oprettes ny boligforen­ing. Bente Lykke Sørensen vil ikke forholde sig til den konkrete fusion, overordnet passer planerne fint med kommunens ønske om faerre og større boligforen­inger.

»Kommunen ser generelt gerne faerre byggeaktiv­e boligorgan­isationer i Aarhus, og at de har en størrelse, hvor de er baeredygti­ge økonomiske og i forhold til de kompetence­r, der skal til for at varetage deres opgaver,« siger hun.

 ??  ??
 ??  ?? Bente Lykke Sørensen er chef for afdelingen i Aarhus Kommune, som fører tilsyn med byens boligforen­inger. Arkivfoto: Tobias Nicolai
Bente Lykke Sørensen er chef for afdelingen i Aarhus Kommune, som fører tilsyn med byens boligforen­inger. Arkivfoto: Tobias Nicolai

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark