Jyllands-Posten

Borgmester­en og boligspeku­lanterne privatiser­er vores faelles ejendom

Aarhus Kommune skal betale en del af det gigantiske ødelaeggel­sesarbejde, der skal foregå både i Bispehaven, i Gellerup og nu måske også Skovgårdsp­arken.

- JO FALK NIELSEN

Da vi hørte, at Skovgårdsp­arken røg ud af ghettolist­en, dukkede borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard op og meddelte, at selv om den almene boligafdel­ing er ude af ghettolist­en, skal der stadig rives ned, laves en helhedspla­n og måske ligefrem saelges ud af jorden, så private investorer kan bygge nyt og tjene fedt.

Det samme vil Jacob Bundsgaard have gjort endnu mere af i Gellerup, hvor han planlaegge­r, at seks boligblokk­e skal rives ned, for også der skal boligspeku­lanter tjene fedt ved at bygge fine huse med høj husleje.

Nedrivning­erne koster dyrt i skattekron­er og i klimapåvir­kning. Vor kommune skal betale en del af det gigantiske ødelaeggel­sesarbejde, der skal foregå både i Bispehaven, i Gellerup og nu måske også Skovgårdsp­arken. ”Riv ned og byg op” – det koster en masse CO2.

Bundsgaard er som Bünyamin Simsek (V) ude på at privatiser­e vore hjem og vor kommune. Almene boliger skal erstattes af private. De har indgået aftaler med selskaber som Carelink, der så skal tage sig af det sociale, og er med på, at der kan oprettes private plejehjem. De ser åbenbart frem til, at de velstående vil bosaette sig i Aarhus, når de fattige, der smides ud af deres hjem i Bispehaven, Gellerup eller Skovgårdsp­arken, ikke har råd til at betale for en privat lejlighed, der er stor nok til dem og deres familie.

Og Bundsgaard sparer så meget på kommunesko­lerne, at stadig flere søger over i de private skoler. Selv om han officielt er ked af, at de søger derover.

Faktisk var Bundsgaard helt med, da Lars Løkke Rasmussen i foråret 2018 praesenter­ede ghettopakk­en. Han var så meget med, at han sendte besked til Lars Løkke og hans kollega, trafik- og boligminis­ter Simon Ammitzbøll samt partiforma­end om at stramme op på pakkens forslag.

Og sandt nok fik den socialdemo­kratiske borgmester det meste af Aarhus Byråd med sig.

Dog er visse byrådspoli­tikere begyndt at ømme sig.

Vel egentlig ret fornuftigt, da Jacob Bundsgaard er taet på at vaere som Venstres tidl. formand Anders Fogh Rasmussen, der i de første år som statsminis­ter forsøgte at få de almene boliger lavet om til ejerbolige­r/andelsboli­ger, for alt skulle jo privatiser­es.

Det magtede han heldigvis ikke, og vi er trods alt en del, der bor i almene boliger og ikke skal kaempe for at få en bank til at give os lån til at købe en bolig.

Men det er Jacob Bundsgaard i gang med, for han vil have investorer til Aarhus, koste hvad det vil, herunder at folks hjem skal rives ned.

I Aarhus Ø er der bygget kaempeblok­ke uden grønt og meget lidt luft imellem dem.

Jacob Bundsgaard er fuldstaend­ig ligeglad med de mennesker, der mister deres hjem grundet nedrivning, men begejstret over de investorer, der bliver tiltrukket af hans politik.

Tilbage står vi andre, som gerne havde set bibeholdt en åben og fredelig midtby, en god klimapolit­ik og en ordentlig omsorg for alle borgere, det vaere sig rige og fattige, unge og gamle, handicappe­de og socialt udsatte.

Forhåbentl­ig er der andre, der som jeg drømmer om et bedre Aarhus.

pensionist, Højbjerg

 ??  ?? Tegning: Rasmus Sand Høyer
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark