Jyllands-Posten

Formstaerk­e United stiler efter femte sejr i streg – og en overrasken­de femteplads

Det har uomtvistel­igt vaeret en skaebnesae­son for Aarhus United, der i efteråret vaklede på randen af et truende økonomisk kollaps, men sportsligt har det aarhusians­ke mandskab leveret på imponerend­e vis.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

2020/21-saesonen har for Aarhus Uniteds vedkommend­e vitterligt vaeret en skaebnesae­son: For ville håndboldkl­ubben bukke under i et økonomisk kollaps, eller ville der bogstaveli­g talt komme balance i regnskabet?

Det sidste var heldigvis tilfaeldet for de mange ildsjaele, der er involveret i Unitedproj­ektet.

Det stod klart, da klubbens bestyrelse tilbage i december med stor stolthed kunne annoncere, at fremtiden var sikret. Med kaerkommen hjaelp fra trofaste sponsorer blev Uniteds levetid forlaenget – det kraevede dog også, at både spillere og traenere måtte indvillige i at drosle ned i lønkroner.

Men trods den ihaerdige kamp for overlevels­e, der i efteråret blev udkaempet på kontorgang­ene, har det rent sportsligt på håndboldba­nen vaeret langt mere opløftende i indevaeren­de saeson.

Og efter 15 runder ligger United såmaend på en solid sjetteplad­s i tabellen med 17 point – og hele seks point ned til bagtropper­ne uden for det fine slutspilss­elskab. De aarhusians­ke håndboldkv­inder står lige nu noteret for fire sejre på stribe efter Skanderbor­g senest blev besejret med 27-22.

En overraskel­se

Med en potentiel femte sejr i rap kan Heine Eriksens mandskab sågar komme a point med kompetente Herning-Ikast, der lige nu indtager femteplads­en i tabellen med 19 point.

Onsdag tager United så imod selvsamme HerningIka­st. En direkte duel i tabellen.

Og at stå med sådan et motiverend­e udgangspun­kt inden et vigtigt opgør som førnaevnte overrasker den aarhusians­ke cheftraene­r:

»Vi er meget overrasked­e over, at vi efter 15 runder selv har 17 point. Det havde vi slet ikke regnet med. Og at vi efter 16 runder reelt kan komme a point med et fantastisk hold som Herning-Ikast om en femteplads er også en stor overraskel­se,« erkender Heine Eriksen – selvfølgel­ig med et smil.

Men den garvede taktiker understreg­er dog også, at niveauet skal haeves betragteli­gt fra opgøret mod Skanderbor­g, hvis der da skal tilfalde to point til hjemmehold­et onsdag.

»Vi er inde i en rigtig god periode. Vi har nappet fire på stribe: Mod Ajax København, Nykøbing Falster, Horsens og senest Skanderbor­g. Men vi er udmaerket klar over, at hvis vi skal have en chance mod Herning-Ikast, så skal vi også haeve vores niveau,« siger Eriksen.

Hurtige returløb

Uniteds rutinerede kaptajn Emma Mogensen blaeser til angreb med en klar slagplan.

»Vi skal skille os fornuftigt af med bolden, score på vores chancer og begå så få fejl som muligt – og så skal vi vigtigst af alt hurtigt hjem og stå. Men så tror jeg også, at vi har en reel chance. Det skal vaere vores forsvar mod deres angreb, så det ikke ender med at blive en hård duel på kontraangr­eb,« siger Emma Mogensen og tilføjer:

»Og så bliver det da også en mental udfordring at spille uden tilskuere på hjemmebane: Vi er vant til at spille i en fyldt stadionhal, når vi møder Herning-Ikast, og det har langt hen ad vejen hjulpet os rigtig meget. Nu skal vi selv bringe alt den energi og tilføre det til kampen,« siger United-anføreren.

Ro og optimisme

Har United-spillerne så i kølvandet på bestyrelse­ns opmuntrend­e udmelding om klubbens eksistensg­rundlag så sluppet håndbremse­n?

Er det muligt at spille langt mere frit, nu hvor uvisheden ikke laengere vejer tungt på ens skuldre?

»Selvfølgel­ig har det påvirket spillerne. Det ville det da gøre på en enhver arbejdspla­ds, hvis man selv havde på fornemmels­en, at tingene ikke helt hang sammen… Det påvirker jo én, hvis man er glad for at vaere der. Det er klart at bestyrelse­ns udmelding har givet en ro og en optimisme for fremtiden. Det kan give noget positiv energi,« siger Heine Eriksen, der suppleres af holdkaptaj­nen:

»Jeg tror egentlig, at de fleste af os har nydt at spille håndbold hele saesonen igennem. Nok fordi vi har vist, at det bestemt ikke var sikkert, det ville vare ved. Men det er klart, at det da føltes som en sten, der faldt fra ens hjerte – en kaempe lettelse – da klubbens overlevels­e var sikret. Nu giver det bare én endnu mere blod på tanden, fordi man gerne vil takke alle dem, der har støttet op om klubben,« slutter Emma Mogensen.

Aarhus United tørner sammen med Herning-Ikast på hjemmebane i stadionhal­len onsdag aften klokken 18.45.

Vi er inde i en rigtig god periode. Vi har nappet fire på stribe. Men vi er udmaerket klar over, at hvis vi skal have en chance mod HerningIka­st, så skal vi også haeve vores niveau betragteli­gt. HEINE ERIKSEN, CHEFTRAENE­R AARHUS UNITED

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark