Jyllands-Posten

MIKE TRAMP

-

Født i 1961 på Vesterbro og opvokset med sin mor og to brødre.

Sang i Vesterbros Ungdomsgår­d.

Var forsanger i popgruppen Mabel, som vandt det danske melodigran­dprix i 1978 med nummeret ”Boom Boom” og nød stor succes i både Danmark og Spanien.

Flyttede til New York City og dannede i 1983 White Lion med guitariste­n Vito Bratta. White Lion solgte millioner af plader og havde store hits som ”Wait”, ”When The Children Cry”, ”Little Fighter og ”Tell Me”.

White Lion turnerede i denne periode med bands som

Kiss, AC/DC, Ozzy Osbourne, Aerosmith og Mötley Crue. Efter White Lion blev opløst i 1992, etablerede Mike Tramp rockbandet Freak of Nature, som udgav tre albums og turnerede internatio­nalt.

I 1996 lancerede Mike Tramp sin solokarrie­re med albummet ”Capricorn”, og siden er det blevet til 17 album.

Deltog i 2009 i TV 2-programmet ”Allstars” som korleder og førte sit hold til finalen.

Er i øjeblikket radiovaert på programmet ”myRock – The TrampWay” på myRock.

I 2020 fejrede han 25-året for solokarrie­ren med opsamlinge­n ”Tramptholo­gy”. Mike Tramp er gift med den indonesisk­e skuespille­rinde Ayu Azhari, som han har børnene Isabel og Lennon med. Sønnen Dylan er fra et tidligere forhold.

Mike Tramp er i dag bosat på Vestsjaell­and. som cancer, der voksede ud af min ryg. Jeg troede, at jeg kunne løbe vaek fra den. Det kunne jeg ikke.«

I dag mener Mike Tramp, at han har vundet kampen over ”Boom Boom”. Det skete i solokarrie­ren, hvor sangeren begyndte at spille grandprix-klassikere­n som ekstranumm­er.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark