Jyllands-Posten

Syv danske maend blev sendt til taelling, og det er et sundhedste­gn

Tilskuerka­os, hold fra miniputnat­ioner, fravalg af et klassehold og en rød-hvid motorvej til de sjove kampe. VM i herrehåndb­old 2021 bliver specielt, og her er forklaring­en.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Bunkevis af interessan­te spørgsmål venter på at blive besvaret i Egypten, der for anden gang i historien er vaert for et verdensmes­terskab. Senest var i 1999, dengang skuffede Danmark faelt med en ligegyldig niendeplad­s, men lidt over 20 år senere er danskerne centrum for opmaerksom­heden. Det store spørgsmål er, om Mikkel Hansen og co. kan rejse sig efter EM-fiaskoen i fjor og forsvare VM-guldet fra 2019?

Spaendende bliver det også at se, om Niklas Landin atter vil saette en streg under, at han er verdens bedste håndboldsp­iller, eller om norske Sander Sagosen vil løbe med overskrift­erne. Ja, har nordmaende­ne i øvrigt laert så meget af de seneste to VMsølvmeda­ljer til, at de endelig kan vinde guld? Og hvad kan Frankrig, der er uden historiens bedste spiller, Nikola Karabatic, som er skadet? Hvordan vil det også gå for vaertsnati­onen Egypten, og hvordan i alverden vil ukendte håndboldna­tioner som DR Congo og Kap Verde gribe det hele an? de i alt fire VM-arenaer ville vaere besat under slutrunden, men det har sidenhen aendret sig – bl.a. efter kritik fra Den Europaeisk­e Håndboldsp­illerforen­ing, der i et åbent brev til Hassan Moustafa, IHF’s praesident, opfordrede til at spille slutrunden uden tilskuere. Og sådan bliver det.

Nyt er det også, at VM for første gang nogensinde består af 32 nationer (i stedet for 24), hvorfor der indledning­svis forventes masser af ujaevnbyrd­ige kampe. Med andre ord er der ingen grund til at spille på vinderen af kampen mellem eksempelvi­s Danmark-DR Congo eller Kroatien-Angola. Tilføjelse­n af de yderligere otte nationer har ligeledes aendret ved turnerings­formatet, så der modsat 2019-udgaven nu er genindført kvartfinal­er, som vi tidligere har set ved VM.

Men faktum er, at hver og en af disse syv spillere, der tilsammen har optrådt over 700 gange for Danmark, er fravalgt til VM-truppen. De er vraget, selv om truppen i år må bestå af hele 20 navne og ikke kun de saedvanlig­e 16. De er vraget, selv om der er skader til eksempelvi­s Rasmus Lauge, Henrik Toft Hansen, Casper U. Mortensen og Lasse Møller. Det siger en masse om den massive konkurrenc­e og kvalitet, der er i dansk herrehåndb­old anno 2020. Landstraen­eren kan selvfølgel­ig – og med rette – aergre sig over, at størstedel­en af de 20 udvalgte spillere har deres forcer i offensiven og ikke i defensiven, men der hersker ingen tvivl om, at Danmark har en meget staerk trup.

Egypten eller Rusland inden de eventuelle semifinale­og medaljekam­pe. Derfor bør danskerne naturligvi­s også regnes for at vaere en af guldfavori­tterne.

 ??  ?? Hårdt arbejde under den danske traening før den VM-premieren. Henrik Møllgaard tackler Mathias Gidsel, mens Benjamin Jakobsen og Lasse Andersson knokler i baggrunden. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Hårdt arbejde under den danske traening før den VM-premieren. Henrik Møllgaard tackler Mathias Gidsel, mens Benjamin Jakobsen og Lasse Andersson knokler i baggrunden. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark