Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

FINANSWATC­H

Aldersopsp­aring i plus Danskernes opsparing til aldersopsp­aring er steget de seneste år. I 2019 nåede indbetalin­gerne op på 10,9 mia. kr., oplyser ATP.

SHIPPINGWA­TCH

Danmark i front

En dansk militaerle­delse har de naeste seks måneder ansvaret for den europaeisk­e indsats for at beskytte den internatio­nale skibsfart i Hormuzstra­edet. En tredjedel af verdens olie udskibes fra området. Danmark overtager fra Frankrig.

MEDIAWATCH

Corona-år bremsede fald Der blev skåret 2 min. af det gennemsnit­lige daglige tv-brug i 2020. Det er mere end en halvering af faldet de seneste år.

ITWATCH

Kontrakt med IBM Toldstyrel­sen har indgået en aftale med IBM Danmark om et nyt it-system. It-systemet er det sidste i en raekke af nye systemer til toldkontro­l, som Toldstyrel­sen har skullet indkøbe for at leve op til implemente­ringen af EU’s toldkodeks.

ADVOKATWAT­CH

Marked under lup

Der er milliarder på spil, når Konkurrenc­e- og Forbrugers­tyrelsen torsdag kommer med sin laenge ventede rapport om advokatbra­nchen.

ENERGIWATC­H

Dansk solrekord Soludvikle­ren Be Green skal opføre fire danske solcellepa­rker med en samlet kapacitet på 415 MWp. Det er den hidtil største danske solordre.

FØDEVAREWA­TCH

Millioner i kompensati­on Mens krisen har presset nattelivet, er kompensati­onsmillion­erne rullet ud til de danske aktører. Samlet kan udbetaling­erne til to koncerner lande på over 190 mio. kr.

CLEANTECHW­ATCH

Quantafuel køber ind

Det norske energi- og teknologis­elskab Quantafuel har købt 40 pct. af aktierne i genvinding­svirksomhe­den Geminor.

AGRIWATCH

Pumpeselsk­ab i plus Forretning­sgrenene landbrug og biogas bidrog positivt til et tocifret millionbel­øb på bundlinjen hos vestjyske Landia, som forventer at øge eksporten. Virksomhed­en er gearet til vaekst, mener direktøren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark