Jyllands-Posten

IO Biotech henter 944 mio. kr. hos investorer

- /Kjaer

Det danske bioteksels­kab IO Biotech har rejst 127 mio. euro – omkring 944 mio. danske kroner – fra en raekke internatio­nale investorer.

»Investerin­gen vil gøre det muligt for os at rykke vores ledende programmer ind i de sene stadier i den kliniske udvikling. Vi er opsat på at bringe vores behandling ud til patientern­e så hurtigt som muligt,« siger Mai-Britt Zocca, der er adm. direktør for og stifter af IO Biotech.

IO Biotech behandler kraefttumo­rer og ondartede celler via en saerlig immunterap­i. De første resultater af test på mennesker har vaeret lovende.

Af 30 patienter med ondartede kraefttumo­rer i huden, som IO Biotech har testet behandling­er på, har 79 pct. fået en effekt. 45 pct. har sågar fået saerligt gode effekter eller den ultimative gevinst i form af en total forsvinden af tumoren.

IO Biotechs lovende resultater har fået den amerikansk­e laegemidde­lmyndighed FDA til at give det danske selskab en såkaldt breakthrou­gh designatio­n, der groft sagt betyder, at produktern­e kan komme hurtigere igennem godkendels­esprocesse­rne.

IO Biotech er det ene af i alt syv bioteksels­kaber i Lundbeckfo­nden Emerge.

Den nye investerin­gsrunde var ledet af HBM Healthcare Investment­s, der var suppleret af blandt andre Kurma Partners, Avoro Capital, RA Capital Management og Serrado Capital.

 ??  ?? Danske IO Biotech har rejst knap 1 mia. kr. i investerin­ger.
Danske IO Biotech har rejst knap 1 mia. kr. i investerin­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark