Jyllands-Posten

For optimistis­ke

-

skabet er økonomisk under pres og kun er solvent, fordi det opererer med optimistis­ke forventnin­ger på flere fronter.

»De parametre, vi opererer med, afspejler vores virksomhed­sspecifikk­e forhold. Så vores forventnin­ger er ikke høje eller skaeve. De er korrekte. Det står vi på mål for. Jeg kan kun fastholde, hvor uenig jeg er i, at vi skulle vaere udfordret på vores solvens,« siger Charlotte Markussen, chefaktuar i Velliv.

Mens hun afviser, at Velliv opererer med høje forventnin­ger til den fremtidige indtjening, afviser konkurrent­erne PFA, Danica og AP Pension omvendt, at de har for lave forventnin­ger.

»Den opgjorte fortjenstm­argen i Danica Pension afspejler den forventede fremtidige indtjening i den nuvaerende konkurrenc­esituation,« siger Jesper Mølskov Høybye, finansdire­ktør i Danica Pension.

AP Pension bekraefter, at konkurrenc­en saetter graenser for, hvor meget det forventeli­gt er muligt at tjene på kunderne i fremtiden.

»Der er en meget hård konkurrenc­e på firmapensi­onsområdet, hvilket har ført til et pres på administra­tionsog investerin­gsomkostni­ngerne. Dette er en af årsagerne til, at den forventede fremtidige fortjenest­e ikke er højere,« siger Thomas Møller, chefaktuar i AP Pension.

Finanstils­ynet ønsker ikke at kommentere, om Vellivs forventnin­ger til den fremtidige indtjening er for optimistis­ke.

»Jeg må ikke kommentere enkeltsels­kabers forhold,« siger underdirek­tør Per Plougmand Baertelsen.

Men det er vel vigtigt for tilsynet at sørge for, at finansiell­e virksomhed­ers solvensopg­ørelser er korrekte og ensartet opgjort, så vil I imødekomme opfordring­en fra en pensionsek­spert om at kigge Velliv efter i sømmene?

»Vi følger selvfølgel­ig med i, hvad der sker, og hvad der bliver skrevet, og vi bruger generelt al den informatio­n, som er til rådighed, i vores løbende tilsyn, men vi har ikke mulighed for at kommentere, hvad vi gør over for enkeltsels­kaber,« lyder det fra underdirek­tøren i Finanstils­ynet.

 ??  ?? Ifølge en pensionsek­spert er det på tide, at Finanstils­ynet kigger Velliv, som ca. 350.000 danskere sparer op til pensionen i, efter i sømmene. Arkivfoto: Carsten Ingemann
Ifølge en pensionsek­spert er det på tide, at Finanstils­ynet kigger Velliv, som ca. 350.000 danskere sparer op til pensionen i, efter i sømmene. Arkivfoto: Carsten Ingemann
 ??  ?? Chefaktuar Charlotte Markussen undrer sig over, at Velliv har en meget højere forventnin­g til den fremtidige indtjening end konkurrent­erne. Arkivfoto: Lars Krabbe
Chefaktuar Charlotte Markussen undrer sig over, at Velliv har en meget højere forventnin­g til den fremtidige indtjening end konkurrent­erne. Arkivfoto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark