Jyllands-Posten

Coronatest bliver alligevel skattefri

Et lovforslag skal aendre reglerne, så medarbejde­re undgår et skattesmae­k, hvis arbejdsgiv­eren betaler for test.

- DORTE IPSEN BODDUM dorte.boddum@finans.dk

Skattestyr­elsen fastslår nu, at medarbejde­re alligevel ikke risikerer at skulle betale skat, hvis arbejdsgiv­eren betaler for en coronatest.

Af et såkaldt styresigna­l fra Skattestyr­elsen fremgår det ellers, at arbejdsgiv­erbetalte coronatest i en raekke tilfaelde vil vaere skatteplig­tige.

Kun hvis testen foretages af hensyn til virksomhed­ens drift, og medarbejde­ren ikke kan arbejde hjemmefra, vil en arbejdsgiv­erbetalt coronatest vaere skattefri.

Juridisk direktør i Skattestyr­elsen Karin Degnboel Thostrup slår dog nu fast, at man heller ikke skal betale skat af en coronatest, hvis man kan arbejde hjemme.

Skat af mundbind

»Jeg kan med sikkerhed sige, at medarbejde­re ikke skal frygte at blive beskattet af en coronatest, som de får af hensyn til arbejdet. Hvis en arbejdsgiv­er af hensyn til arbejdet betaler en test for en medarbejde­r, skal der ikke ske beskatning – heller ikke, selv om de arbejder hjemmefra,« siger hun.

Samtidig oplyser hun, at skattemini­ster Morten Bødskov er på vej med et lovforslag, som helt vil undtage arbejdsgiv­erbetalte coronatest fra skatteplig­t.

»For at undgå enhver tvivl og samtidig give mulighed for, at arbejdsgiv­ere i denne helt saerlige situation – hvor alle kraefter skal saettes ind på at bremse en pandemi – også kan daekke udgifter af mere privat karakter, har Skattestyr­elsen fået oplyst, at skattemini­steren vil fremsaette lovforslag om en saerlig skattefrit­agelse for arbejdsgiv­erbetalte covid-19-test,« lyder det fra Karin Degnboel Thostrup.

Mundbind betalt af arbejdsgiv­eren kan medføre et skattesmae­k. Det gaelder ikke mundbind, som stilles til rådighed på arbejdspla­dsen og for alle medarbejde­re, men vil ifølge styresigna­let gaelde mundbind til privat brug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark