Jyllands-Posten

Arla satser på et grønt

Arla Foods satser på, at plantedrik­ke skal udvikle sig til et nyt eksporteve­ntyr. Arla har sendt plantedrik­ke i handlen i Danmark og håber på et gennembrud i lande som Storbritan­nien, Tyskland og Sverige.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Plantedrik­ke kan udvikle sig til et nyt eksporteve­ntyr for Arla Foods.

Mejerikonc­ernen, som er ejet af maelkeprod­ucenter, lancerede for et halvt år siden en serie af plantedrik­ke i Danmark. Salget går over forventnin­g, og det har givet Arla appetit på flere markeder.

»For at få større volumen i salget arbejder vi målrettet på at åbne de store eksportmar­keder. I september kom vi ind på det britiske marked, hvor vores plantedrik­ke nu saelges i Sainsbury’s-butikker,« fortaeller direktør Rasmus Malmbak Kjeldsen, Arla Foods.

I Danmark blev Arlas første plantedrik­ke sendt på markedet i maj, og salget har foreløbig vaeret 15-20 pct. højere end ventet.

»Der er tale om et marked i hastig vaekst, men det er vigtigt at understreg­e, at det kommer fra et meget lavt niveau. Samlet set saelges der nu omkring 13 mio. liter plantedrik­ke om året i Danmark. Det svarer til en total omsaetning i niveauet 200 mio. kr.,« fortaeller Rasmus Malmbak Kjeldsen.

Arla har foreløbig erobret 7 pct. af dette marked, så der er tale om en mikroforre­tning for mejerigiga­nten. Alligevel har Arla fokus på markedet, for det er i hastig vaekst i stort set hele den vestlige verden.

»I Europa vokser markedet omkring 20 pct. årligt, og de vaekstrate­r ventes at fortsaette de kommende år. Det britiske marked for plantedrik­ke er nu på 2,4 mia. kr., så aftalen med Sainsbury’s var meget vigtig for os, og der er flere på vej,« fortaeller Rasmus Malmbak Kjeldsen.

Han oplyser, at nethandels­giganten Amazon i januar begynder at saelge Arlas plantedrik­ke i Storbritan­nien. Arla er den største mejeri

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark