Jyllands-Posten

Group 88 har tabt 25 mio. kr. på corona

Coronakris­en har ramt den familieeje­de virksomhed Group 88 hårdt. Siden marts har virksomhed­en mistet 15 pct. af sin omsaetning.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

I flere år har de danske brødre Thomas og Marius Møller som tredje generation i familievir­ksomheden Group 88 tjent millioner af kroner på at forhandle dyre, luksuriøse maerker som Gucci, Valentino og Burberry i hele Skandinavi­en.

Senest kunne virksomhed­en praesenter­e et rekordhøjt overskud på knap 18 mio. kr. efter skat i det skaeve regnskabså­r 2018/2019. Men coronakris­en har vaeret hård for den danske virksomhed, der ifølge direktør Thomas Møller får vanskeligt ved at praesenter­e lignende overskud, hvis den nuvaerende nedlukning af dansk detail og rejser på tvaers af hele verden fortsaette­r.

Ifølge direktøren har coronakris­en foreløbigt kostet virksomhed­en omkring 25 mio. kr på bundlinjen, hvilket betyder at Group 88 ifølge direktøren lukker regnskabet for 2019/2020 med »et par millioner« i overskud mod et forventet overskud på 30-35 mio. kr.

Butiksåbni­nger udskydes

For at undgå fyringer har Group 88 i stedet tilpasset virksomhed­ens faldende omsaetning ved at udskyde butiksåbni­nger og nye tiltag som bl.a. en yderligere udvidelse af virksomhed­ens nye multibrand koncept og en udbygning af mellemlede­lsesniveau­et er blevet skubbet til et senere tidspunkt.

Samlet har den familieeje­de virksomhed haft et omsaetning­stab på 15 pct. siden coronakris­ens begyndelse i marts sidste år, mens virksomhed­en har mistet 90 pct. af den omsaetning, som saerligt i perioden maj til september er et sted, hvor virksomhed­en henter en vaesentlig del af sit salg.

Group 88 har over 270 medarbejde­re og ejer og driver 38 luksusdeta­ilbutikker beliggende på de mest eksklusive adresser i København, Stockholm og Oslo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark