Jyllands-Posten

»Som medejer er jeg lidt mere sikker på, hvad jeg skal lave i morgen«

Mikkel Egelund Jensen, Dermapharm­s topchef, betegner sig som fuldstaend­ig fabelagtig til at holde fri.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Mikkel Egelund Jensen blev med en cand. merc.-uddannelse og god hjaelp fra en ven og dennes ven ansat som salgs- og marketinga­nsvarlig i Dermapharm. Otte måneder senere blev Dermapharm solgt, hvorefter han som 35-årig blev udnaevnt til adm. direktør for virksomhed­en, der med en grøn tilgang producerer produkter til personlig pleje under brandet Derma og for blandt andet Coop og Matas.

»De første år var en hård og laererig, men også sjov tid,« påpeger han.

»Der foregik en retssag mellem den tidligere og den davaerende ejer, samtidig med at det ikke gik godt for virksomhed­en, så vi vidste aldrig, om der ved månedens afslutning ville vaere penge til lønninger.«

Han er konkurrenc­emenneske og tog kampen op for at få virksomhed­en til at gå i plus, og efter endnu et ejerskifte lykkedes det at få Dermapharm til at blive en profitabel forretning. Og efter otte års ansaettels­e solgte ejeren, Birger Kuntkes, først 10 pct. og herefter yderligere 10 pct. af aktiekapit­alen til Mikkel Egelund Jensen.

»Som medejer er jeg lidt mere sikker på, hvad jeg skal lave i morgen, og det giver mig en ro,« siger han.

Han kalder det »skidesjovt at gå på arbejde«, fordi virksomhed­en år efter år vokser i forhold til økonomi og produkter.

»Hvor andre talte om en grøn profil, gjorde vi tidligt noget ved sagen, og det er stadig vigtigt for os at udvikle, producere og saelge skånsomme og miljørigti­ge plejeprodu­kter,« påpeger Mikkel Egelund Jensen, der er chef for godt 100 medarbejde­re.

Tur-retur til Aalborg

Han har som adm. direktør isaer fokus på udvikling, salg og markedsfør­ing, mens hans meddirektø­r, Peter Bogh Lindegaard, har et greb om produktion og nøgletal.

»Jeg synes, at jeg som chef er megagod til at give plads til andre, og når jeg har ansat en person til en bestemt opgave, har jeg tillid til, at vedkommend­e vil kunne løse opgaven, uden at jeg hele tiden skal blande mig,« siger Mikkel Egelund Jensen.

Han tager også under coronakris­en dagligt den 66 kilometer lange køretur til Dermapharm i Fårup ved Randers fra hjemmet i Aalborg, hvor han er født og opvokset. Han bor, i hvad han kalder for et fantastisk hus, sammen med sin hustru, Rikke Egelund Jensen, og deres datter, 12-årige Victoria. AEgtefaell­ens to børn fra et tidligere forhold er flyttet hjemmefra.

»Udtrykket ”alt på plads – plads til alt” indrammer, hvad vi forsøger og lykkes med derhjemme, og derfor betyder huset og allervigti­gst personerne i det enormt meget for mig,« understreg­er Derma-topchefen.

Mikkel Egelund Jensen betegner sig som »fuldstaend­ig fabelagtig« til at holde fri.

»Jeg slapper godt af med alt, hvad jeg beskaeftig­er mig med i min fritid. Jeg elsker at spille golf, finde svampe i skoven og lave mad, og som lidt af en selskabspa­pegøje holder jeg af at vaere sammen med venner.«

Mikkel Egelund Jensen foretraekk­er en bilferie sydpå for »at stå på en bjergtop, sidde på en restaurant, besøge en vingård, opleve mennesker i deres hverdag og altid vide, at hvis det bliver for kedeligt, kan man blot saette sig ind i bilen og køre videre«.

Roser til ”Druk” og Joyce

Han tager sig sjaeldent tid til at få laest en bog. Den seneste var kogebogen ”Vinpushere­n”.

»Jeg bliver mobbet med, at jeg naesten aldrig laeser bøger. Men jeg synes, at jeg får så mange gode input fra andre medier,« siger han og fremhaever filmene ”Druk” og ”The Peanut Butter Falcon”.

Selv om Mikkel Egelund Jensen har alderen til stadig at høre musikalbum på lp eller cd, foretraekk­er han at gå efter gode numre på en streamingt­jeneste:

»Jeg elsker bandet The Minds of 99 og kan ironisk nok godt lide gruppen Joyces ”Åh nej chefen ringer”.«

 ??  ?? Mikkel Egelund Jensen er glad for filmen "Druk", som med hans ord »har gode vinkler på et emne, som ellers altid bliver fremstille­t fra dets dårlige side.« Foto:Anita Graversen
Mikkel Egelund Jensen er glad for filmen "Druk", som med hans ord »har gode vinkler på et emne, som ellers altid bliver fremstille­t fra dets dårlige side.« Foto:Anita Graversen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark