Jyllands-Posten

Rådmand vil forlaenge coronastøt­te

-

De aarhusians­ke sports- og fritidsfor­eninger er hårdt ramt af aflysninge­r af arrangemen­ter og økonomiske tab på grund af covid-19. Det kan komme til at gå hårdt ud over foreninger­nes økonomi i år og i de kommende år.

Derfor vil rådmanden for Kultur og Borgerserv­ice, Rabih Azad-Ahmad, give en raekke dispensati­oner for januar og februar, hvor foreningsl­ivet allerede er kraftigt påvirket af de nuvaerende covid-19-restriktio­ner. Det vil blive fulgt op af en byrådsinds­tilling om at aendre på tilskudsmo­dellen, så foreninger­ne får mere afklaring om deres økonomi i 2021 og i de kommende år.

Det oplyser Kultur og Borgerserv­ice i en pressemedd­elelse.

»Initiative­t kan bidrage til at hjaelpe foreninger­ne og fritidsliv­et, så vi alle kan komme bedst muligt gennem krisen, og så vi sammen kan genoprejse kultur og fritidsliv­et, når vi kommer på den anden side. Foreninger­ne er vigtige for vores faellesska­ber, sundhed og demokrati, og de er under hårdt økonomisk pres lige nu,« siger rådmanden for Kultur og Borgerserv­ice, Rabih Azad-Ahmad.

Formanden for Folkeoplys­ningssamvi­rket i Aarhus, der er en paraplyorg­anisation for aftenskole­r i Aarhus Kommune, glaeder sig over initiative­t:

»Det er ingen tvivl om, at i denne turbulente tid klynger foreninger­ne sig til enhver form for tryghed, og dette initiativ er med til at skabe mere tryghed for foreninger­ne. I foreningsv­erdenen handler det ikke om at have mange penge på kistebunde­n, men mere om at have balance i økonomien, og initiative­t vil betyde, at foreninger­ne begynder at kunne se et lys for enden af tunnelen,« siger Søren Peter Hansen, formand for Folkeoplys­ningssamvi­rket i Aarhus.

Forslaget vil blive sendt til byrådet hurtigst muligt.

7

 ??  ?? Rådmand Rabih Azad-Ahmad.
Rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark