Jyllands-Posten

Letbanens etape 2 kan miste to af tre linjer

Favrskovs borgmester tror ikke på en letbane til Hinnerup, og i Aarhus kan planlaegge­rne ikke løse trafikknud­en i Nørreportk­rydset og lave letbane til Aarhus Ø. Budgetover­slaget på 1,9 mia. kr. for etape 2 er også overskrede­t.

- JØRGEN RYE MARIE-LOUISE ANDERSEN jorgen.rye@jp.dk Marie-Louise.Andersen@jp.dk

Med politisk modstand i Favrskov Kommune mod en letbanelin­je til Hinnerup er der nu usikkerhed om to af de tre linjer, som efter planen skal udgøre letbanens etape 2.Etape 2 består af linjer til Hinnerup, Brabrand og Aarhus Ø, og sidstnaevn­te haenger også i en saerdeles tynd tråd i øjeblikket.

Som omtalt i JP Aarhus i juni sidste år viste en analyse, at anlaeg af en letbanestr­aekning til Aarhus Ø vil blive langt dyrere end tidligere beregnet, og den kan betyde sammenbrud i trafikken i Nørreport-krydset.

Teknisk rådmand Bünyamin

Simsek (V) bad derfor om at få projektet sat i bero, og siden har teknikerne arbejdet videre med mulige løsninger på isaer Nørreportk­rydset – men foreløbig uden brugbart resultat.

»Nørreportk­rydset er et enormt komplekst område, og de løsninger, vi vaelger, kan få stor indflydels­e på hele letbanesys­temet og biltrafikk­en. Vi kan ikke på nuvaerende tidspunkt sige, om det kan lade sig gøre, og hvornår vi evt. kan vaere klar med en løsning. Derfor er det også besluttet, at en evt. letbanestr­aekning til Aarhus Ø ikke skal fremrykkes i forhold til de øvrige straekning­er i etape 2, som tidligere har vaeret målsaetnin­gen,« siger Peter Bro, programled­er for letbaneomr­ådet ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Tidsplanen for vvm-undersøgel­ser af de tre straekning­er i etape 2, altså Hinnerup, Brabrand og Aarhus Ø, siger fortsat, at undersøgel­serne skal gennemføre­s i 2021, så et udkast til en miljøvurde­ring kan ligge klar medio 2022. Herefter kan byrådene i Aarhus og Favrskov beslutte at sende miljøvurde­ringerne i offentlig høring og derefter tage endelig stilling i starten af 2023.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark