Jyllands-Posten

Letbanen kørte trods vintervejr

Løsningen på letbanens nye problem måske fundet.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk

Letbanen kørte onsdag som planlagt, selvom det sneede, og vejret var meget lig det, der natten til tirsdag betød, at hele letbanesys­temet brød sammen. Så frygten for, at letbanen ikke kan køre i det danske vintervejr, er måske overdrevet.

Tirsdag betød en saerlig kombinatio­n af koldt vejr og høj luftfugtig­hed ellers, at letbanen stod stille. Og direktør i Aarhus Letbane, Michael Borre, måtte erkende, at det danske vintervejr er en udfordring, og at det, der sidste år blev udpeget som løsningen på letbanens vinterprob­lemer, glycerin på kørelednin­gerne, ikke virkede.

Men en lille justering, hvor man påfører mere glycerin på kørelednin­gerne, ser ud til at virke.

»Jeg er dog nødt til at tage et forbehold for rimtåge og andre vejrsituat­ioner med luftfugtig­hed i de høje 90’ere eller 100 pct.,« siger han i en mail og oplyser, at der for en sikkerheds skyld fortsat holder erstatning­sbusser klar i Grenaa torsdag og fredag.

Aarhus Kommune og Region Midtjyllan­d udgør ejerkredse­n bag letbanen, og politisk var der onsdag aergrelse over, at letbanen havde haft endnu et udfald.

Steen Bording Andersen (S), naestforma­nd i Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune, forventer at få et overblik over, hvilke situatione­r det er, der volder letbanen problemer, når vinteren er overstået, men mener ikke, der på det nuvaerende grundlag er behov for yderligere investerin­ger. »Så skal det vaere grelt,« siger han. Naestforma­nd i letbanens bestyrelse Arne Laegaard (V), haefter sig ved, at de nuvaerende problemer nok kan løses med overkommel­ige økonomiske investerin­ger, mens bestyrelse­skollegaen Jan Ravn Christense­n er villig til at investere, men egentlig har en forhåbning og tro på, at de nuvaerende systemer er effektive nok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark