Jyllands-Posten

SÅDAN TILBYDES CORONAVACC­INEN

- Kilde: Sundhedsst­yrelsen

Alle danskere over 16 år vil blive tilbudt vaccinen, men den bliver tilbudt i en prioritere­t raekkefølg­e, som fastlaegge­s af Sundhedsst­yrelsen ud fra sundhedsfa­glige vurderinge­r:

1. Personer, som bor i plejebolig mv.

2. Personer med alder over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjaelp.

3. Personer med alder over 85 år.

4. Personale i sundheds-, aeldre- og udvalgte dele af socialsekt­oren med saerlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.

5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører saerligt øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19 samt udvalgte pårørende.

6. Udvalgte pårørende til personer med saerligt øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende, som er en uundvaerli­g omsorgs- eller plejeperso­n.

7. Personer med alder 80-84 år.

8. Personer med alder 75-79 år.

9. Personer med alder 65-74 år.

10. Personer med alder under 65 år, som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19.

11. Personale, der varetager øvrige samfundskr­itiske funktioner.

12. Øvrige befolkning, f. eks. segmentere­t efter alder.

Ud fra den viden om levering af vaccinatio­ner forventer Sundhedsst­yrelsen, at alle personer, der er i saerlig risiko eller indgår som personale i sundheds- og plejesekto­ren samt samfundskr­itiske funktioner, vil vaere blevet ilbudt vaccinatio­n inden april 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark