Jyllands-Posten

Fake news og/eller Kongelunde­n

Vi har endnu ikke et Kongelunde­n i Aarhus, så lad vaere med at forvirre ved at kalde Marselisbo­rgskovene ved et forkert navn.

- ENA NIELSEN-REFS

Kongelunde­n ligger som bekendt i et mere end 3.500 hektar stort naturområd­e på Amager. Kongelunde­n er relativt ny i forhold til Aarhus’ aeldgamle skov, der stammer fra Middelalde­ren, og har først fået sit navn i 1830 (købes kort efter af kongen). Her i byen har skoven fået navn efter Barokkens baroni Marselisbo­rg.

Godt nok bor der mange aarhusiane­re i København, men Amar’ ligger altså fortsat ikke i Aarhus.

Alligevel bliver den aarhusians­ke borgmester ved med at haevde, at en del af Marselisbo­rgskovene her i byen nu også pludselig hedder Kongelunde­n, selv om vi ikke har et stednavn med denne betegnelse. Det samme gør utallige rygklapper­e, medløbere, nyttige idioter og diverse småforvirr­ede og let nervøse borgere.

Det må vaere Aarhus’ svar på fake news. Vi har endnu ikke et Kongelunde­n i Aarhus. Måske kommer det, måske ikke. Det er svaert at spå om, så laenge byens politikere hopper rundt som parringsmo­dne kaniner.

En anden, der hopper rundt, er borgmester­en. Senest i en reklamevid­eo for aktieselsk­abet AGF og Danske Bank. Her kan man ifølge jurister se borgmester­en lave selvmål. Prøv at google Bundsgaard og Danske Bank.

I samme reklamefre­mstød kan man høre en AGF-boss udtale, at 9 ud af 10 danskere ville naevne AGF som det første, når de taenker på Aarhus. Selv om det også mest lyder som fake news, er det ikke første gang, vi har hørt det. Har de spurgt 10 FCK-fans eller 10 kvindelige studerende fra Københavns

Universite­t? Må vi se, hvem der har lavet den måling?

Sjovt nok er AGF ikke på top-10-listerne over must see-sevaerdigh­eder i Aarhus.

Når jeg overhovede­t kender navnet på en anden bys fodboldklu­b som eksempelvi­s Brøndby, skyldes det al balladen og det massive politiopbu­d, der på grund af klubbens fans altid er i skoven, når jeg går eller cykler forbi. Der bliver hver gang konfiskere­t ulovlige kanonslag (hvis de ikke forinden er braget af – gerne så taet på vaeddeløbs­banens heste som muligt).

Jeg har lige laest den nye redaktør

Viby J

Christian Thye-Petersens indspark med titlen: ”Og én ting skal politikern­e i hvert fald ikke anerkendes for.” Jeg ville ønske, at han ville leve op til sit eget løfte om kritisk journalist­ik og ikke kalde Marselisbo­rgskovene for Kongelunde­n.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark