Jyllands-Posten

Kaere byråd – støt op om elbilisme for os i midtbyen

- KLAUS VIGGERS Aarhus

Vi har i vores familie købt en elbil, i forbindels­e med at vores gamle bil stod for udskiftnin­g. Vi bor i et dejligt kvarter i midtbyen, men vi har desvaerre ikke mulighed for at etablere en ladestande­r ved vores hjem, da der ikke må parkeres i den side af vejen, hvor vi bor. Vi er derfor nødsaget til at finde lademuligh­ed i nabolaget. Vi har derfor tegnet abonnement ved den ene af de to større ladeudbyde­re. De fleste elbilbruge­re, der ikke har lademuligh­ed hjemme, tegner typisk abonnement ved ét firma, for at det skal vaere rentabelt. Reelt er det således halvdelen af ladestande­rne, man har adgang til.

Aarhus Kommune har indgået aftale med firmaerne EON og Clever, og der er tilsynelad­ende en god daekning og mulighed for opladning i midtbyen.

Udfordring­en ved den ordning, vi har her i byen, er, at på mange af ladepladse­rne kan man parkere sin fossilbil og derved spaerre for elbiler.

Elbilladef­irmaerne har begge udmaerkede apps, hvor man kan se, hvilke ladestande­re der er ledige. De seneste to gange jeg har haft behov for at lade vores elbil, har jeg kørt forgaeves til tre-fire ladepladse­r, da den app, man bruger, ikke kan give besked om, at en ladeplads er optaget af en fossilbil.

Hvis man som kommune ønsker at bakke op om en udmaerket landsdaekk­ende plan om 750.000 elbiler på landsplan, skal man understøtt­e denne plan. Dette kan gøres på mange måder, men en helt afgørende ting er muligheden for at lade sin elbil.

Nu har vi haft elbil i to uger, og vi er ved at give op.

Jeg forestille­r mig, at situatione­n svarer til, hvis alle elbiler besluttede sig for at parkere på alle de lokale benzinstat­ioner, for der jo er god plads til parkering. Det vil naturligvi­s vaere helt uhørt, men det er sådan, man oplever den virkelighe­d, der er for os elbilejere i Aarhus midtby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark